Messi și Neymar au ajuns față în față. Ce se întâmplă cu cele două mari staruri

Messi și Neymar au ajuns față în față. Ce se întâmplă cu cele două mari staruri
Messi și Neymar au ajuns față în față. Ce se întâmplă cu cele două mari staruri

Messi și Neymar se vor înfrunta pe teren. Departe de agitația Euro 2020, se desfășoară, în același timp, Copa America, echivalentul sud-american al Campionatului European. Pusă sub semnul întrebării de pandemie, competiția e găzduită de Brazilia. Deja, aici, se cunoaște partida din ultimul act, care va stabili câștigătoarea trofeului.

Messi și Neymar au ajuns față în față

Lionel Messi și Neymar se vor întâlni pe gazon. La ora actuală, în Brazilia se desfășoară Copa America, echivalentul sud-american al Euro. Competiția a fost programată inițial să se desfășoare în Argentina și Columbia. Situația pandemiei în zonă n-a permis, însă acest lucru. În fața pericolului anulării ei, organizatorii au primit acceptul Braziliei pentru găzduirea acesteia. Însă partidele s-au disputat fără spectatori, departe de tumultul de pe multe arene de la Euro 2020.

Finala acestei ediții se va disputa între eternele rivale Brazilia și Argentina. Selecao, care este deținătoarea titlului, a dispus în semifinală de naționala statului Peru, cu 1-0. Unicul gol a fost înscris de Lucas Paqueta, în minutul 34, la capătul unei acţiuni de mare clasă a lui Neymar. La finalul partidei, starul de la PSG a declarat că și-ar dori o finală contra Argentinei.

Vreau să înfrunt Argentina, pentru că am prieteni în această echipă, însă Brazilia este cea care va câştiga finala!, a declarat Neymar la finalul meciului cu Peru.

Ce se întâmplă cu cele două mari staruri

Iar dorința brazilianului a fost împlinită. Argentina a câștigat a doua semifinală, în fața echipei Columbiei, după executarea loviturilor de departajare. La finalul primelor 90 de minute scorul era egal, 1-1. Argentinienii au deschis rapid scorul, în minutul 7, prin Lautaro Martinez, după o pasă decisivă a lui Lionel Messi. Columbienii au reuşit să egaleze în repriza secundă, prin Luis Diaz, în minutul 61. Eroul argentinienilor a fost, însă, portarul Emiliano Martinez, jucătorul lui Arsenal Londra, care a reușit să apere trei lovituri de la 11 m.

La finalul partidei, Messi a declarat că e fericit că va juca finala și că se va întâlni cu prietenul său, Neymar.

Am făcut un mare efort, ne-am sacrificat, iar acum suntem în finală. Suntem foarte fericiţi. Mă bucur că pot juca din nou în finală. Pe lângă asta, am trăit 45 de zile grele, fără a ne vedea familiile. Unii băieţi au devenit părinţi şi nu au putut fi prezenţi la naşterea copiilor lor, lucrul cel mai important în viaţă.

Suntem amândoi în finală (n. r. – Messi și Neymar). Ştiu că Ney voia să fie aşa, pentru că suntem prieteni şi pentru că îşi dorea ca şi eu să ajung acolo. Va fi foarte echilibrat şi complicat. Suntem foarte fericiţi însă”, a spus Lionel Messi.

Messi nu a câștigat niciun trofeu major cu naționala țării sale. A pierdut, în schimb, 4 finale: 3 de Copa America și una la Cupa Mondială 2014. Singurul titlu obținut cu „pumele” e cel olimpic, cucerit la Olimpiada din 2008. Argentina și Brazilia au cucerit, de-a lungul timpului, 23 de trofee la Copa America. Argentina are 14, dar ultima oară s-a întâmplat tocmai în 1993. Brazilia are „doar” 9 trofee, fiind și campionii en-titre.

La ora actuală, Messi e încă jucător liber de contract. Barcelona face mari eforturi să-i obțină semnătura, dar fără să încalce fair-play-ul financiar. Neymar, pe de altă parte, și-a prelungit înțelegerea cu cei de la PSG pentru încă 4 ani. Ultimul act al Copa America va avea loc la 10 iulie, pe Stadionul Maracana din rio de Janeiro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI