O anumită meserie urmează să dispară din România. Despre ce este vorba și ce se va întâmpla în țara noastră până în anul 2025? În câțiva ani vom face asta singuri.
O meserie urmează să dispară în câțiva ani din vizorul românilor. Unii dintre oameni nu vor mai avea nevoie de un serviciu de care câțiva angajați sunt încă dependenți. În timpul acesta altele au renunțat deja la el și se descurcă singure. Mai exact, schimbările se produc datorită avansării tehnologiei care continuă să ne facă viața mai ușoară.
Unii români au început să se obișnuiască fără un serviciu la care nici nu concepeau să renunțe până acum. Concret, este vorba despre meseria de casier care ar putea să dispară în viitorul destul de apropiat pentru că oamenii au început să își scaneze singuri produsele la casele de marcat și să profite de cesele de tip ”self checkout”.
Alt motiv pentru dispariția acestui rol este din prisma preferinței oamenilor. Mulți au refuzat contactul cu alții în timpul crizei sanitare și au început să se descurce singuri pe cât posibil.
Amintim că prima casă de marcat la care clienții și-au putut scana singuri produsele a apărut în anul 2015, ulterior metoda s-a răspândit destul de rapid și a devenit populară, iar acum în țară există 1.000 de astfel de mase de marcat.
Mai mult decât atât, în cazul unora românii nici nu mai sunt nevoiți să își scoată din coșul de cumpărături produsele, așa că nu mai depind de un casier, iar munca e cu atât mai ușoară.
”Digitalizarea, noile tehnologii şi contextul pandemic au transformat modul în care oamenii îşi fac cumpărăturile, precum şi aşteptările şi nevoile lor legate de experienţele pe care le au în magazinele fizice.
Astfel că am continuat să investim în transformarea digitală a supermarketurilor Mega Image din toată ţara şi în acest moment avem implementate 346 de case self scan la nivel naţional“, au transmis reprezentanții reţelei de magazine Mega Image.
Directorul de comunicare și corporate affairs la Kaufland România a declarat că până în acest moment în magazinele acestea clienții au la dispoziție în total 600 de case unde își pot scana singuri produsele achiziționate, ulterior pot plăti pentru ele fără să mai ia contact cu nimeni.
”Numărul este impresionant, în contextul în care reprezintă 36 % din totalul caselor de marcat din România“, a mai spus Valer Hancaş, directorul de comunicare de la Kaufland România.