Mesajul urgent al Cameliei Potec după reușita lui David Popovici. Ce a cerut Guvernului României

Mesajul urgent al Cameliei Potec după reușita lui David Popovici. Ce a cerut Guvernului României
Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a avut un mesaj ferm pentru guvern, cu ocazia revenirii dublului campion mondial, David Popovici, în România

Mesajul urgent al Cameliei Potec după reușita lui David Popovici. Performanța înotătorului român, care a devenit dublu campion mondial în probele de 100 și 200 de metri liber, a creat un val de simpatie pentru adolescentul de 17 ani, dar și pentru sportul pe care-l practică. Dar situația înotului în România e departe de a fi „roz”, așa că președintele Federației de Natație, Camelia Potec, a avut un mesaj ferm pentru guvernanți.

Mesajul urgent al Cameliei Potec după reușita lui David Popovici

Mesajul urgent al Cameliei Potec după reușita lui David Popovici. Performanța sportivului de 17 ani i-a făcut pe oficialii români să-l primească la revenirea în țară cu covor ruși și discursuri pline de laude la adresa acestuia. Dar dincolo de succesul personal al lui Popovici, situația înotului, a sportului, în general, în România, e departe de a fi bună.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a tras un semnal de alarmă cu ocazia întâmpinării lui David Popovici pe aeroportul „Henri Coandă”, duminică seară.

„Aşteptăm ca întreaga Românie să vadă cele două medalii de aur pe care David le va arăta şi pentru a vorbi despre sport în România cred că este un pas înainte. Cred că este un lucru bun că se vorbeşte despre înot şi despre sport în general şi cred că depinde de noi toţi de cum vom înainta în a promova sportul şi de a vorbi despre ceea ce avem nevoie în sportul românesc”, a spus fosta campioană olimpică de la Atena 2004, cu ocazia evenimentului, citată de ziare.com.

Ce a cerut Guvernului României

Camelia Potec (40 de ani) a vorbit despre necesitatea îmbunătățirii infrastructurii sportive școlare la nivelul întregii țări, dar și de programele de atragere a copiilor către înot și sport, în general.

„Este vorba de multe lucruri, cu siguranţă că aceste lucruri vom începe să le discutăm mâine la Guvern, în faţa prim-ministrului, căruia doresc să-i mulţumesc pentru invitaţie. După care o să vorbim care vor fi paşii în a realiza ceea ce ne dorim. O infrastructură mai bună, mai multe programe de atragere a copiilor către sport şi, de ce nu, mai multe programe pentru copii, cu părinţi la sport şi în ceea ce ne priveşte la înot”, a mai spus Potec.

Camelia Potec a mai adăugat că în mod ideal ar trebui să se ajungă la situația în care fiecare școală mai mare din România ar trebui să dispună de bazine de înot didactice.

„În momentul de faţă nu putem spune câte bazine ne dorim, avem nevoie de cât mai multe, cel puţin în fiecare reşedinţă de judeţ, după care putem vorbi de bazine didactice, de 25 m, iar proiectul ideal ar fi ca toate şcolile mai mari din România să aibă în curte un bazin de 25 m”, a mai declarat Camelia Potec, cu prilejul sosirii delegaţiei înotătorilor români de la Budapesta.

David Popovici a fost recompensat cu suma de 200.000 de euro pentru cele două medalii de aur obținute la Campionatul Mondial. El a ținut să mulțumească tuturor românilor care l-au încurajat și s-a declarat încântat de faptul că poate fi idolul multor copii care, în acest fel, s-ar putea apropia de înot sau de sport, în general.

Sursa foto: Facebook/COSR