Mesajul transmis de o mamă care și-a abandonat bebelușul bolnav în scara unui bloc. Autoritățile, în stare de șoc

Mesajul transmis de o mamă care și-a abandonat bebelușul bolnav în scara unui bloc. Autoritățile, în stare de șoc
Copil abandonat în scara blocului Sursă foto: NordNews

 

O poveste extrem de tristă a unui bebeluș de 8 luni a topit sufletele asistenților sociali din Bălți, Moldova. În această localitate o mamă și-a părăsit propriul copil, lăsând alături un bilet și câteva lucrușoare pentru cel mic. Iată ce a scris femeia care a avut puterea să-și părăsească bebelușul bolnav într-o scară de bloc.

În ce stare a fost găsit micuțul

Un bebeluș de 8 luni a fost condamnat la o viață dură, departe de părinții săi. Acesta a fost părăsit de mama sa, care locuia în regiunea transnistreană, fiindu-i lăsate câteva lucrușoare și o sticlă cu lapte călduț. Alături de micuț a mai fost găsit un bilet în care femeia a explicat motivul pentru care nu a putut să îl păstreze, dar aceste informații nu i-au impresionat pe reprezentanții sociali, care au condamnat cu duritate gestul de lașitate făcut de femeie.

Potrivit autorităților, copilul a fost abandonat în scara unui bloc de pe strada Visarion Puiu, gest care i-a îngrozit pe locatarii imobilului, aceștia sperând ca femeia să fie identificată și pedepsită pentru fapta sa.

„ l-a lăsat, în scara a III-a. Ea e ultima…nu știu cum să zic. Niciodată în viață. Eu am 7 nepoți și 2 strănepoți. Niciodată nu i-am lăsat, iar ea să își lase copilul, eu idee nu am”, spune un locatar, în timp ce un alt vecin a explicat că ,,A fost lăsat în cărucior lângă scară, acolo a fost lăsată și o scrisoare, că nu are nevoie de copil. Polițiștii au luat copilul și mergeau prin apartamente. E foarte rău. Eu nu îmi pot imagina ce fel de mamă poți să fii, e groaznic!”, au declarat alți locatari.

După un consult medical, s-a constat că micuțul era într-o stare gravă de sănătate, acesta suferind de malnutriție și bronșită. Copilașul se află sub supraveghere medicală, iar autoritățile depun toate eforturile pentru a găsi femeia care l-a abandonat.

,,Vârsta pacientului este aproximativ de 7,8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie”, a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți.

Ce a scris în bilet mama copilului

Potrivit șefei secției Protecției Copilului și Familiei Bălți, femeia a lăsat informații de identificare ale micuțului, scuzându-și gestul prin faptul că nu a avut posibilitate să-l întrețină și nu are altă soluție pentru a-i asigura un viitor mai bun.

Pentru a fi sigură că micuțul va fi găsit repede de cineva, femeia a bătut la o ușă, tragând astfel un semnal de alarmă cu privire la existența bebelușului în scară.

,,Numele, prenumele copilului, când s-a născut, data, luna, anul nașterii, vârsta lui, s-a născut bolnav. Îmi este greu să îl întrețin, roagă pe cineva să aibă grijă de fiul său. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație.

Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat”, a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți, potrivit nordnews.ro.

Potrivit primelor informații legate de mamă, aceasta ar avea vârsta de 22 de ani și ar locui în Bălți de mai multă vreme. Băiețelul a fost internat în spital, iar poliția îi caută acum părinții biologici. După ce va fi identificată, mama minorului riscă amendă în valoare de până la 27.500 de lei, cu muncă în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.

,,Cazul a fost sesizat de poliție cu stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind pornit un proces penal. Minorul a fost internat la SC Bălți, iar poliția, în comun cu organele competente stabilesc toate circumstanțele, dar și părinții acestuia”, a fost Eugenia Molceanov, ofițer de presă IGP.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe