Mesajul transmis de un ministru din Grecia către toți românii care merg acolo în vacanță. Ce sunt obligați să facă

Mesajul transmis de un ministru din Grecia către toți românii care merg acolo în vacanță. Ce sunt obligați să facă
Mesajul transmis de un ministru din Grecia către toți românii care merg acolo în vacanță. Ce sunt obligați să facă.

Grecia este pregătită pentru turiști, mii de români alegând această țară ca destinație de vacanță vara aceasta. Ca o măsură de prevenire a infectării cu noul coronavirus, ministrul Sănătății elen a făcut un apel către turiști.

Ce trebuie să facă românii care ajung în Grecia

Sâmbătă, Vassilis Kikilias, ministrul grec al Sănătății, aflându-se într-o vizită în insula Creta, a făcut un apel către turiștii străini. Aceștia trebuie să respecte protocoalele de sănătate pentru noul coronavirus în perioada petrecută în Grecia.

”Am angajat 500 de medici și personal medical să susțină Creta, verificăm aeroporturile, verificăm hotelurile și toate facilitățile de cazare, Creta este pregătită să primească turiștii” după cum a afirmat Vassilis Kikilias.

Plaja insula creta
Mesajul-transmis-de-un-ministru-din-Grecia-către-toți-românii-care-merg-acolo-în-vacanță.-Ce-sunt-obligați-să-facă.

Apelul făcut de ministru către turiști

News.ro relatează că Vassilis Kikilias a făcut apel la turiștii din această perioadă sa respecte cu strictețe măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

”Aș dori să cer și să rog turiștilor să respecte protocoalele de sănătate, așa cum am făcut noi grecii. Pe de altă parte, acesta este motivul pentru care au venit aici, pentru că Grecia este o țară frumoasă, iar Creta este o insulă minunată, dar și pentru că Grecia este o țară sigură. Nu dorim să stricăm acest lucru acum, de aceea îi rog pe turiști să facă același lucru. Respectați-ne țara, care este foarte frumoasă, și aderați la protocoalele medicale și la regulile pe care le-am stabilit, astfel încât să avem cel mai mic număr de cazuri posibil”, a mai adăugat ministrul grec.

Completările făcute de către șefa Autoritații pentru Sănătate

În spitalele de pe insula Creta, pot fi acoperite 155 de cazuri ușoare și moderate. Dacă va fi necesar, se pot trata 328 de cazuri, după cum afirmă șefa Autorității pentru Sănătate, Lena Borboudaki.

În prezent, sunt disponibile 9 paturi pentru cazurile care vor necesita spitalizare la terapie intensivă. Dar numărul acestora poate fi mărit la 30 în doar câteva ore, dacă va fi necesar, sau chiar la 60, în cazul în care  numărul cazurilor crește semnificativ.

Măsuri care se iau la intrarea în Grecia

O serie de măsuri speciale sunt luate la intrarea în Grecia:

  • turiștii sunt  testați la intrarea în țară
  • trebuie să rămână în auto-izolare până la aflarea rezultatelor

Vor fi plasate în hoteluri în carantină sau vor fi spitalizate persoanele cu rezultate pozitive la testare. Un număr total de 65 de persoane intrate în Grecia au fost testate pozitiv. Doar un singur turist a încălcat regulile până acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI