Când vor putea merge românii în vacanță în Grecia și Croația. Documentul care va fi obligatoriu

Când vor putea merge românii în vacanță în Grecia și Croația. Documentul care va fi obligatoriu
Vezi documentul oficial de care ai nevoie dacă ți-ai planificat vacanța în Grecia sau Croația

Două dintre destinațiile turistice preferate ale românilor, Grecia și Croația, anunță când se deschide sezonul de vacanță. Vezi care este documentul obligatoriu pentru a merge în concediu, pe fondul crizei sanitare provocate de răspândirea noului coronavirus.

Când se deschide sezonul de vacanță în Grecia și Croația

Grecia și Croația, două locații favorite pentru turiștii din toată lumea, vor asigurări că cei care vin în vacanță nu sunt infectați cu COVID-19. În acest sens, vor fi efectuate controale. Ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, a transmis că turiștii vor avea nevoie de pașaport de sănătate – „pașaport coronavirus“ –, mai exact un document oficial din țara de proveniență, din care să reiasă faptul că aceștia nu sunt contaminați cu temutul virus. Regulă ce își menține valabilitatea și la ieșirea din țară.

Oficialul a mai declarat că se poartă discuții la nivelul Uniunii Europene (UE) pentru a stabili modalitățile prin care turiștii vor avea voie să plece în vacanță în acest an, date fiind condițiile actuale. Nu există informații concrete care să ateste dacă cetățenilor non-UE li se va permite sau nu să viziteze Grecia în această vară.

Efectele pandemiei de SARS-COV 2 se vor răsfrânge și asupra duratei sezonului turistic din vară, care va fi mai scurt, mai exact de trei luni, începând din iulie. Există posibilitatea prelungirii lui în octombrie și noiembrie, dar, în momentul de față, nu se știe sigur.

„Pașaport coronavirus“ pentru turiști

Nici croații nu se lasă mai prejos. La rândul lor, aceștia vor solicita adeverințe de sănătate, ba mai mult, vor să creeze coridoare turistice. Spre exemplu, unul ar putea fi destinat turiștilor cehi, care, în mod obișnuit, călătoresc în număr mare.

Croația cere de la turiști adeverințe de sănătate
Croația cere de la turiști adeverințe de sănătate

În condiții obișnuite, apogeul sezonului turistic în Croația este în lunile iunie, iulie şi august, când țara este copleşită de un număr record de turişti europeni.