Un pompier care a participat la intervenția de pe DN2, unde cinci vieți s-au stins în urma unui accident tragic, a publicat un mesaj emoționant despre durerea și neputința resimțită în fața unor astfel de scene cutremurătoare. Mesajul său a devenit rapid viral, captând drama profundă trăită zilnic de salvatori.
Alin Găleată, unul dintre pompierii care au ajuns la fața locului, a descris cum un coleg al său, Cezar, care de obicei părea de neclintit în astfel de situații, a cedat emoțional.
Într-o postare pe Facebook, Alin Găleată povestește momentul în care Cezar a luat în brațe trupul fără viață al unui băiețel de numai trei ani și a fugit cu el către ambulanță, sperând să-l poată salva.
”După cum îl ținea, mi-am zis că trebuie să aibă vreo 3-4 anișori… exact așa arată băiatul meu, Matei, când îl duc la culcare”, scrie Alin Găleată.
Când au realizat că nu mai există nicio speranță, Cezar a izbucnit în lacrimi, iar momentul a devenit simbolul durerii ascunse a fiecărui salvator confruntat cu astfel de tragedii.
”Vocea gâtuită de plâns a colegului meu era resemnată… Știa că nimeni nu l-ar mai putea salva, însă l-a dus la ambulanță pentru a-l proteja de privirile curioșilor,” continuă Alin în postarea sa. El descrie cum astfel de momente sfâșietoare devin o povară tăcută pe care o poartă în suflet toți salvatorii.
”Cred că am umple un cimitir întreg cu îngerii pe care i-am găsit fără suflare, fie în incendii, fie înecați, dar mai ales în accidente rutiere…”, adaugă Alin Găleată, exprimându-și revolta față de numărul mare de vieți tinere pierdute pe șoselele României.
Citește și Accident grav pe DN2. 5 persoane decedate și două rănite. A fost activat Planul Roșu!
Alin Găleată a numit ”blestemată” cifra cinci, menționând că, în ultimele luni, accidentele mortale de pe DN2 au lăsat în urmă aceeași cifră tragică de cinci victime la fiecare incident.
”5 vieți pierdute la Grănicești… și mai sunt altele: 5 la Ilișești, 5 la Vadu Moldovei, 5 la Cumpărătura,” scrie pompierul.
El subliniază cât de des întâlnește cruci de-a lungul drumurilor, fiecare fiind un memorial mut al celor răpuși în accidente.
”Parcă s-au mutat crucile din cimitir în drum… și sunt fără număr”, spune Alin, subliniind impactul emoțional al acestor tragedii pentru cei care încearcă să salveze vieți.
În încheierea postării, Alin Găleată mărturisește că, în cei 18 ani de când lucrează alături de colegul său, nu l-a văzut niciodată plângând până acum.
”Vă doresc să nu trăiți astfel de momente vreodată! E suficient pentru noi, pompierii. Credeți-ne, pe cuvânt!”, a scris salvatorul, atrăgând atenția asupra prețului emoțional pe care salvatorii îl plătesc pentru a aduce un strop de alinare în mijlocul durerii.