Mesajul lui Klaus Iohannis către Enel. Ce a declarat președintele despre problemele care există la prețul gazelor

Mesajul lui Klaus Iohannis către Enel. Ce a declarat președintele despre problemele care există la prețul gazelor
Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și oficialii companiei la Palatul Cotroceni

Astăzi la Palatul Cotroceni a avut loc o întâlnire între Președintele Klaus Iohannis și reprezentanții Enel Group. La discuțiile de astăzi, pe marginea posibilelor investiții în energie electrică, Klaus Iohannis a stat de vorbă cu Francesco Starace, CEO Enel Group, șeful delegației companiei. Subiectele au fost diverse, dar majoritatea au avut ca bază de plecare viitoarele investiții ale Enel Group în România.

Enel Group, cel mai mare jucător pe piața de energie electrică în România

Enel Energie și Enel Energie Muntenia, companiile furnizoare de energie ale Grupului Enel din România, au depășit pragul de 1 milion de clienți în 2020, care au preferat factura în format electronic și au renunțat la cea tipărită, alăturându-se astfel eforturilor companiei de a proteja mediul, pentru un viitor durabil.

În perioada martie – octombrie 2020, datorită accelerării proceselor de transformare digitală și a eforturilor companiei de a populariza aceste soluții, numărul conturilor MyEnel a crescut cu aproape 50%. În același timp, numărul clienților care au descărcat aplicația -a dublat, comparativ cu aceeași perioadă 2019, spun oficialii Enel.

Companiile din Grupul Enel au extins progresiv serviciile și produsele care pot fi accesate online în România, cu impact direct în zona de afaceri. Astfel, între ianuarie și octombrie 2020, compania a înregistrat 56.000 de clienți noi care au încheiat contracte online pentru furnizarea de energie electrică sau gaze naturale, o creștere de peste 40% față de întregul an 2019. Tot anul trecut Enel a investit 100 de milioane de euro în modernizarea rețelei de energie electrică în România.

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și oficialii companiei la Palatul Cotroceni

Enel România, deținută de compania multinațională italiană, operează în distribuția și furnizarea energiei electrice, precum și în producția de energie regenerabilă. Activ pe piața românească din 2005, are aproximativ 3.100 de angajați și trei milioane de clienți de afaceri și de uz casnic din țară.

Astăzi, într-o întâlnire oficială la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a stat de vorbă cu Francesco Starace, CEO grupului de companii, pe marginea investițiilor viitoare propuse de gigant pe piața românească de energie electrică și gaze naturale. Printre subiectele atinse de cele două părți s-a discutat și despre consolidarea securității energetice a României, dar și în plan regional, conform comunicatului emis de Administrația Prezidențială.

”În cadrul întâlnirii, au fost discutate principalele provocări cu care se confruntă în prezent piața energiei la nivel european, precum și aspectele specifice pieței autohtone, ale cărei evoluții din ultima perioadă au creat îngrijorări majore la nivelul consumatorilor casnici și industriali.

În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a transmis conducerii Enel Grup că este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic și al autorităților statului, în vederea identificării celor mai potrivite măsuri și instrumente destinate protejării consumatorilor vulnerabili, dar și firmelor din sectorul productiv, puternic afectate de actuala creștere a prețurilor la energie”, anunță Administrația Prezidențială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI