Vești bune pentru români în perioada scumpirilor de la gaze. Klaus Iohannis intervine

Vești bune pentru români în perioada scumpirilor de la gaze. Klaus Iohannis intervine
Șeful statului a făcut anunțul

Românii sunt îngrijorați după anunțul privind scumpirea gazelor, iar unii dintre ei deja au primit facturi majorate.

Ce face Klaus Iohannis, după ce românii s-au plâns de scumpirile la gaze

În acest sens, președintele Klaus Iohannis a decis să treacă la acțiuni. Șeful statului și premierul Florin Cîțu urmează să se întâlnească cu CEO-ul Enel, în contextul scumpirilor energiei electrice și a gazelor.

Klaus Iohannis urmează să primească la Cotroceni vizita unei delegații a grupului italian de energie și utilități Enel, condusă de CEO-ul Francesco Starace.

Reprezentanții Enel vor avea mai întâi o întâlnire de lucru la Palatul Victoria, cu premierul Florin Cîțu.

În acest moment, Enel contrlează pe plan local cei doi furnizori majori de electricitate și gaze naturale, Enel Energie Muntenia și Eenel Energie, trei operatori de distribuție a energiei electrice, un dezvoltator și operator de centrale de producție regenerabilă, dar și o companie de servicii  de mobilitate electrică și servicii energetice avansate.

Vizita în România a conducerii Enel vine într-o perioadă cu scumpiri majore ale energiei și gazelor pe piețele angro de profil. Momenan, se așteaptă aprobarea finală promisă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ce spunea șeful Enel în luna martie 2021

Directorul general al Enel declara în primăvară că încă de anul trecut birocrațiile statelor UE vor avea mult de lucru pentru a arăta că există potențial mare de investiții.

„Comisia Europeană a fixat ca deadline de elaborare a planurilor naționale finalul lui aprilie. Unele țări, precum Spania, și-au avansat deja propunerile.

Altele, ca Italia, nu și-au făcut încă integral . Dar să zicem că, în aprilie, toate inițiativele vor trebui prezentate echipei UE însărcinată cu această incredibilă sarcină de a înțelege care dintre proiecte respectă logica și criteriile de finanțare ale UE și care nu.

Pentru a face asta, UE are la dispoziție 8 săptămâni, deci două luni pentru a răspunde diferitelor feedback-uri. Ulterior, Consiliul European trebuie să le aprobe în 4 săptămâni.

Deci ne gândim că, luând în calcul și o potențială pre-finanțare de 10%, statele membre ar putea primi primele fluxuri de bani în cursul anului 2021″, spunea în martie 2021 șeful grupului italian.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI