13 sept. 2021 | 18:33

Vești bune pentru români în perioada scumpirilor de la gaze. Klaus Iohannis intervine

Știri generale
Vești bune pentru români în perioada scumpirilor de la gaze. Klaus Iohannis intervine
Șeful statului a făcut anunțul

Românii sunt îngrijorați după anunțul privind scumpirea gazelor, iar unii dintre ei deja au primit facturi majorate.

Ce face Klaus Iohannis, după ce românii s-au plâns de scumpirile la gaze

În acest sens, președintele Klaus Iohannis a decis să treacă la acțiuni. Șeful statului și premierul Florin Cîțu urmează să se întâlnească cu CEO-ul Enel, în contextul scumpirilor energiei electrice și a gazelor.

Klaus Iohannis urmează să primească la Cotroceni vizita unei delegații a grupului italian de energie și utilități Enel, condusă de CEO-ul Francesco Starace.

Reprezentanții Enel vor avea mai întâi o întâlnire de lucru la Palatul Victoria, cu premierul Florin Cîțu.

În acest moment, Enel contrlează pe plan local cei doi furnizori majori de electricitate și gaze naturale, Enel Energie Muntenia și Eenel Energie, trei operatori de distribuție a energiei electrice, un dezvoltator și operator de centrale de producție regenerabilă, dar și o companie de servicii  de mobilitate electrică și servicii energetice avansate.

Vizita în România a conducerii Enel vine într-o perioadă cu scumpiri majore ale energiei și gazelor pe piețele angro de profil. Momenan, se așteaptă aprobarea finală promisă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ce spunea șeful Enel în luna martie 2021

Directorul general al Enel declara în primăvară că încă de anul trecut birocrațiile statelor UE vor avea mult de lucru pentru a arăta că există potențial mare de investiții.

„Comisia Europeană a fixat ca deadline de elaborare a planurilor naționale finalul lui aprilie. Unele țări, precum Spania, și-au avansat deja propunerile.

Altele, ca Italia, nu și-au făcut încă integral . Dar să zicem că, în aprilie, toate inițiativele vor trebui prezentate echipei UE însărcinată cu această incredibilă sarcină de a înțelege care dintre proiecte respectă logica și criteriile de finanțare ale UE și care nu.

Pentru a face asta, UE are la dispoziție 8 săptămâni, deci două luni pentru a răspunde diferitelor feedback-uri. Ulterior, Consiliul European trebuie să le aprobe în 4 săptămâni.

Deci ne gândim că, luând în calcul și o potențială pre-finanțare de 10%, statele membre ar putea primi primele fluxuri de bani în cursul anului 2021″, spunea în martie 2021 șeful grupului italian.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro