Mesajul important al ministrului Educației, despre începerea școlii. În ce situație se va rămâne în online. Regula clară

Mesajul important al ministrului Educației, despre începerea școlii. În ce situație se va rămâne în online. Regula clară
De luni reîncepe școala în format fizic, în anumite condiții

De luni elevii, conform deciziei Ministerului Educației, se vor întoarce la școală, și nu în format online. Noile măsuri pentru perioada următoare au fost anunțat astăzi de Sorin Cîmpeanu. În același anunț, ministrul a mai adăugat că la nivel național sunt puțin peste 50% din numărul total de instituții de învățământ care au o rată de vaccinare de doar 60%.

De luni reîncepe școala în format fizic, în anumite condiții

Anunțul făcut, în primă fază de Klaus Iohannis, a fost ulterior confirmat de Sorin Cîmpeanu, acesta din urmă aducând în discuție și cifrele acestor zile. Conform acestuia, la nivel național, 54% din numărul total de instituții de învățământ au o rată de vaccianare de doar 60%. Tot ieri, la nivelul capitalei era publicată lista cu procentele de vaccinare la nivelul instituțiilor de învățământ din București.

Conform listei, sunt doar 22 de grădinițe, particulare, cu rata de vaccinare de 100%, la fel și în cazul unor instituții postliceale, tot private. În aceeași listă se poate vedea că rata vaccinării este una relativ bună, cu procente cuprinse între 50 și 90%.

Astăzi condițiile pentru revenirea în format fizic au fost anunțate de Sorin Cîmpeanu, acesta declarând că „Pragul de 60% este acela care se conturează în urma discuțiilor cu INSP, Ministerul Sănătății, CNSU și cu toți cei implicați în decizie”.

Sorin Cîmpeanu: „Noile condiții trebui să fie confirmate într-o hotărâre CNSU”

Noul prag de 60%, mai spune Sorin Cîmpeanu, a venit ca urmare a solicitărilor făcute de asociațiile de elevi și de părinți, dar nu va putea intra în vigoare, decât după ce CNSU va da hotărârea. Conform ministrului, mâine cel târziu, CNSU se va întâlni pentru a emite noua hotărâre care să legifereze pragul menționat de Sorin Cîmpeanu în această seară.

„Această valoare de 60% va trebui să fie confirmată într-o hotărâre CNSU și mai apoi să facă obiectul modificării și completării ordinului comun ministrul Educației – ministrul Sănătății. Toate aceste lucruri ar trebui să se întâmple în așa fel încât mâine dimineață să anunțăm regulile clare pe care vor funcționa școlile din România.

În paralel cu această condiție vor rămâne în vigoare toate regulile din ordinul comun ministrul Educației – ministrul Sănătății, practic la apariția unui caz de infectare într-o clasă se suspendă prezența fizică în clasă, la apariția unui număr mai mare de jumătate din numărul de clase din școală se suspendă prezența fizică în întreaga școală. Sunt regulile care sunt deja cunoscute”, a menţionat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, conform Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI