Președintele Iohannis, mesaj de ultimă oră! Cum vor începe școlile din 8 noiembrie. Noua condiție anunțată

Președintele Iohannis, mesaj de ultimă oră! Cum vor începe școlile din 8 noiembrie. Noua condiție anunțată
Klaus Iohannis anunță noi condiții pentru revenirea la cursuri

Astăzi Președintele Klaus Iohannis a ieșit din nou într-o conferință de presă, în urma discuțiilor despre formarea nouliu guvern. Îna fară de această temă, președintele a făcut și precizări cu privire la începerea școlii, spunând că s-au făcut câteva modificări cu privire la revenirea elevilor la cursuri.

Klaus Iohannis anunță noi condiții pentru revenirea la cursuri

Luni, 8 noiembrie 2021, elevii se vor întoarce la școală, dar au existat întrebări referitoare la modul în care se va face acest lucru, fizic sau în format online. La conferința de presă de astăzi, președintele Klaus Iohannis a făcut precizări cu privire la acest aspect, declarând că s-au stabilit noi condiții.

„Va fi introdusă o nouă condiție pentru că școlile să poată funcționa cu prezența fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a anunțat Klaus Iohannis.

Noile măsuri vin și ca urmare a cererilor făcute de asociațiilor de părinți care cereau revenirea în format fizic doar acolo unde incidența ratei este sub 6 la mia de locuitori, iar noile condiții pun în dificultate angajații însituțiilor de învățământ, mai ales acolo unde procentul de vaccinare este unul scăzut.

Vineri elevii află cum vor putea merge la școală

Incidența ratei de infectare, deși în scădere, este una peste 6 în cam toate orașele mari. Din acest motiv deabia vineri se va afla concret cum vor putea merge elevii la cursuri, începând cu 8 noiembrie, după ce autoritățile, în urma consultărilor, vor da o decizie concretă. Cu toate astea, Klaus Iohannis anunța astăzi că vacanța nu se va prelungi, iar elevii vor reveni la ore.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.”, a mai anunțat președintele Klaus Iohannis.

Toți elevii, din ciclul primar, gimnazial și liceal au intrat într-o vacanță prelungită de două săptămâni, după ce numărul de infectări a crescut alarmant, iar rata de infectare, în mai multe orașe, ajunsese la mult peste limita de 6 la mia de locuitori, în București, de exemplu, aceasta fiind de 14 la mia de locuitori.

Ieri, la nivelul Bucureștiului, ISMB publica listele cu rata de vaccinare din instituțiile de învățământ primar, gimnazial, grădinițe și cel liceal, rata fiind cuprinsă, în general între 50 -90%, cu mici excepții de 100% la unități private de învățământ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI