Mulți români s-au plâns până acum de schimbarea mare făcută în dreptul plajelor. Primariul municipiului vine cu o declarație în urma reacțiilor turiștilor după lărgirea litoralului românesc. Ce a spus edilul?
Plajele lărgite din Mamaia au trezit multe semne de întrebare și o serie lungă de nemulțumiri. Cei mai mulți români s-au plâns de faptul că șezlongurile sunt prea departe de mal, apa e prea adâncă și nisipul nu e deloc fin. Mai mult decât atât, salvamarii vin cu avertizări puternice din urmă.
Aceștia susțin că în special din anul în curs oamenii trebuie să asculte și să nu depășească geamandura pentru că își riscă viața. Reabilitarea plajelor a născut controverse în rândul turiștilor. Edilul municipiului le răspunde în cauză. Cel din urmă a spus că nisipul va fi din ce în ce mai fin, dar cu toate astea vor exista totuși scoici.
„Domnule, da’ s-au inventat papuci, s-au inventat șlapi. Nu putem fi așa cârcotași! Eu îmi aduc aminte de când eram copil. Plaja era la fel de lată ca acum. Și eram și noi cetățeni ai patriei și ne doream și noi să bem un suc și ne duceam un sfert de oră până la plajă și înapoi.
Adică, eu ce vreau să spun: știu că suntem în perioada asta postpandemică, știu că toți, cu toții, mai mult sau mai puțin, avem anxietăți, știu că ne-a fost greu, dar totuși, cum putem fi atât de cârcotași?”
Vergil Chițac, primarul Constanței
Întrebat dacă nu se teme de valul de critici care nu contenește, Vergil Chițac a spus că a fost pe plajă și a folosit șlapii, așa că nu l-a deranjat foarte mult acest detaliu. Noua modificare a adus ca peisajul valurilor să nu mai poată fi văzut de pe faleza din Mamaia, ci doar o mare întindere de nisip.
Bogdan Vartan, salvamar în Mamaia: De la mal până la geamandură nu cred că sunt mai mult de 4 metri, iar după aceea apa devine brusc adâncă şi deja pericolul de înec creşte foarte mult. Aici, spre exemplu, dacă vă uitaţi la mine, eu am 1,90 şi apa are deja 1 metru 70, 60 si ceva.
Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Mamaia: Părinţii trebuie să fie foarte foarte atenţi pentru că n-au ma venit poate de ani de zile la mare. Să aibă grijă de copii, să nu depăşească acea zonă de îmbăiere peentru că pe anumite porţiuni, într-adevăr, apa creşte puţin mai repede de cât erau ei obişnuiţi. (Sursa: digi24.ro)