Mesajul de pe tricoul unui bărbat care îi montează scena lui Dragnea la Iași: a strâns brusc zeci de simpatizanți

Mesajul de pe tricoul unui bărbat care îi montează scena lui Dragnea la Iași: a strâns brusc zeci de simpatizanți
Foto: Facebook Mihai Drusca

PSD va organiza joi, 9 mai, un miting de amploare la Iași, la care sunt așteptați aproximativ 40.000 de oameni. Partidul lui Liviu Dragnea a fost, însă, trollat încă de la ridicarea scenei.

PSD organizează joi, 9 mai, un miting de amploare la Iași, la care organizatorii așteaptă 40.000 de oameni. Montarea scenei pe care vor urca social-democrații, în frunte cu Liviu Dragnea, a început încă de miercuri dimineață.

Unul dintre cetățenii din Iași susține, pe Facebook, că a trecut prin zonă îmbrăcat într-un tricou inscripționat cu mesajul „m@#e PSD”, devenit deja celebru. Tricoul cu mesajul respectiv a fost împrumutat și de una dintre persoanele care montau scena pentru mitingul PSD.

Câți oameni scoate PSD în stradă la mitingul de la Iași

PSD se așteaptă ca mitingul de la Iași să aibă același succes precum cel de la Craiova. Mai ales că Liviu Dragnea vrea să-și spele imaginea după ultima vizită la Iași, acolo unde a fost huiduit de contestatari.

Social-democrații speră să adune până la 40.000 de oameni care să participe la acest miting. Atmosfera se anunță, însă, una tensionată, mai ales că pe rețelele de socializare se anunță manifestații anti-PSD.

Mitingul va avea loc în Piaţa Unirii, așadar e de așteptat ca zona centrală a municipiului să fie complet blocată. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat măsuri sporite de securitate și speră să nu apară violențe.

„Avem câteva informaţii, mai mult sau mai puţin verificate în momentul de faţă, dar vor fi verificate pe parcurs şi eu aş vrea să aduc la cunoştinţă faptul că Iaşiul pe 9 Mai nu va deveni Bucureştiul din 10 August, din mai multe considerente. Nu vom mai sta cu mâinile încrucişate să vedem cum nişte bande de descreieraţi intră în mulţime şi tulbură ordinea. Va fi ultrasupravegheat video, iar toată înregistrarea va fi la Primăria Iaşi, aviz celor care au nevoie de aceste înregistrări”.
Mihai Chirica, primar Iași

Mitingul PSD de la Iași mai are o altă miză, dincolo de cea electorală. Social-democrații speră să deturneze atenția de la summit-ul de la Sibiu, la care sunt prezenți zeci de lideri europeni și la care se discută despre viitorul Uniunii Europene.