Dragnea mai face o încercare: organizează încă un miting la Iași pentru a „îngropa” precedentele huiduieli

Dragnea mai face o încercare: organizează încă un miting la Iași pentru a

Liviu Dragnea vrea să mai facă o încercare și să organizeze un nou miting la Iași, ca să-și spele rușinea din weekend. Atunci, a fost huiduit de mai multe persoane, iar acum speră că va mobiliza zeci de mii de oameni care să-l aplaude.

PSD ar vrea să organizeze încă un miting electoral la Iași pe data de 9 mai. Social-democrații speră să aducă la această acțiune 40.000 de oameni, după modelul mitingului organizat la Craiova. De această dată, PSD speră ca Liviu Dragnea să nu mai fie huiduit, așa cum s-a întâmplat în weekend, potrivit Digi24.

Mitingul mai are și o altă miză. În aceeași zi, pe 9 mai, e programat la Sibiu un summit informal al liderilor UE.

Dragnea se întoarce la Iași și speră la o primire mai bună

PSD nu a făcut încă nicio cerere de obținere a autorizației pentru mitingul din 9 mai. Primarul din Iași, Mihai Chirica, susține, însă, că a auzit că în partid se vorbește despre această dată.

”Da, a apărut în spațiul public o astfel de informație, dar nu o pot confirma pentru că nu avem nicio înștiințare oficială”.
Mihai Chirica, primar Iași

Social-democrații ar vrea să deturneze atenția de la un eveniment considerat și mai important decât acțiunea PSD. E vorba de reuniunea informală a liderilor de stat și de Guvern din UE, programată pe 9 mai la Sibiu. Gazda evenimentului e chiar președintele Iohannis, în condițiile în care România încă deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

La Sibiu vor fi prezenți, între alții, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. De asemenea, vor veni și liderii țărilor UE, de la Angela Merkel și Emmanuel Macron până la premierul Spaniei, Pedro Sanchez.

PSD speră că, odată cu întoarcerea la Iași, va face uitată ziua de sâmbătă, când liderii partidului au fost întâmpinați de protestatari. Ca să închidă gura protestatarilor, PSD nu s-a ferit de nimic. A angajat un taraf care să acopere sonor strigătele protestatarilor. Ironia e că aceștia au reușit să împiedice baia de mulțime a lui Liviu Dragnea.

În ceea ce-i privește pe protestatari, un grup dintre aceștia a reușit să pătrundă lângă Teatru și să deranjeze cu scandările lor adunarea social-democrată.

Acolo era locul unde cei din PSD au instalat o scenă pe care un taraf de lăutari a încercat să acopere fondul sonor al opozanților. Mai mult, a fost adusă și o orchestră secundară.

Eforturile au fost zadarnice. „Hoții, hoții” a fost mesajul care s-a auzit în timp ce Liviu Dragnea a sosit la eveniment. Baia de mulțime pregătită a fost abandonată, și liderul nu a mai intrat în mijlocul susținătorilor decât pentru câteva minute.