08 mai 2019 | 10:42

Dragnea, desființat de presa străină: “Ideologia lui este el însuși”. Ce scrie The Guardian despre liderul PSD

Știri generale
Dragnea, desființat de presa străină: “Ideologia lui este el însuși”. Ce scrie The Guardian despre liderul PSD

Liviu Dragnea e subiectul unui amplu articol publicat de britanicii de la The Guardian. Jurnaliștii creionează portretul liderului PSD, în contextul în care România va găzdui summit-ul informal de la Sibiu.

În analiza publicată de The Guardian se menționează că liderii europeni urmează să se reunească joi, pe 9 mai, la Sibiu, în cadrul unui summit informal. Pe lângă Theresa May, care nu va participa, deși Marea Britanie nu a ieșit din UE, un alt mare absent este Liviu Dragnea.

Jurnaliștii britanici notează că liderul PSD este cel mai puternic politician din România și că el reușește să controleze, din umbră, mai toate instituțiile importante din România. Publicația nu se ferește să-l compare pe Dragnea cu premierul Ungariei, Vicktor Orban, și cu liderului partidului aflat la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski.

The Guardian, despre Liviu Dragnea: “Ideologia lui este el însuși”

Jurnaliștii britanici amintesc de faptul că Liviu Dragnea are o condamnare definitivă cu suspendare, în dosarul Referendumul și tocmai de aceea nu a putut fi premier. Chiar și așa, el este cel care conduce Guvernul și puțini se îndoiesc de acest lucru. În plus, e amintită și pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare cu executare, primită în primă instanță.

În articol sunt citați și Victor Ponta și Monica Macovei, fostul ministru al Justiției. ”Ideologia lui e el însuși” spune fostul președinte PSD, în vreme ce Monica Macovei notează: ”El face totul, le spune miniștrilor și premierului ce să facă, ei sunt toți plastilină în mâinile sale”.

Sunt amintite apoi disputele pe care puterea de la București le-a avut cu oficialii de la Bruxelles pe tema justiției. Nu de puține ori, Guvernul României a fost arătat cu degetul pentru încercările de a-și subordona sistemul judiciar.

Se amintește de faptul că Guvernul a încercat să forțeze adoptarea unui proiect de lege care ar fi modificat Codurile Penale și care i-ar fi fost favorabil liderului PSD.

”Știam foarte bine la momentul aderării că România și Bulgaria nu erau pregătite. Am greșit când am sperat că, odată devenite state membre, aceste două țări se vor alinia imediat la standardele europene. Poți presa o țară când vrea să intre în UE, dar după aderare, posibilitatea de a obține reforma scade considerabil. Acesta e un eșec structural al sistemului nostru”, a spus o sursă citată de The Guardian.

Jurnaliștii o amintesc în articol și pe Laura Codruța Kovesi, cea care a condus DNA între 2013 și 2018. Autoritățile de la București au deschis mai multe dosare pe numele ei și nu i-au permis, la un moment dat, să iasă din țară, deși candidează pentru șefia Parchetului European.

Parteneri
E mare sărbatoare azi. Ce obișnuiesc creștinii să facă pe 11 octombrie. Tradiții și obiceiuri
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Rețete ideale pentru fiecare zodie. Merită să le încerci săptămâna aceasta
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Cutremur în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă, otrăvit. Cine a dat ordinul
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro