Mesajul care te poate lăsa fără bani pe card. Clienții Netflix nu trebuie să cadă în această capcană

Mesajul care te poate lăsa fără bani pe card. Clienții Netflix nu trebuie să cadă în această capcană
Atac cibernetic in Romania. Vizati, clientii Netflix

Mesajul care te poate lăsa fără bani pe card, conform experților în securitate cibernetică. Un nou atac cibernetic a avut loc în România, iar cei vizați, clienții Netflix, nu trebuie să cadă în această capcană. Toate amănuntele care interesează, în rândurile de mai jos.

Atac cibernetic în România. Cum pot clienții Netflix să rămână fără bani pe carduri

Directoratul Național de Securitate Cibernetică-DNSC- a tras un semnal de alarmă cu privire la un nou atac cibernetic în țara noastră, în care sunt vizați clienții Netflix. Cei care nu sunt atenți riscă să rămână cu cardurile goale. La ce anume trebuie să fie atenți.

„Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!

Mesajul este în limba engleză

Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de phishing.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică”, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică-DNSC- pe o rețea socială.

Atacurile cibernetice cresc substanțial de la an la an

Criminalitatea informatică crește dramatic de la an la an, întrucât atacatorii cibernetici își îmbunătățesc eficiența și tacticile. Pandemia a fost un factor care a ajutat ca aceste atacuri cibernetice să se întâmple mai des, întrucât cele mai multe activități s-au mutat pe online.

Atacurile cibernetice au loc din mai multe cauze și în moduri diferite. Cu toate acestea, un factor comun este că infractorii cibernetici vor căuta să exploateze vulnerabilitățile din politicile, practicile sau tehnologia de securitate a oricărei organizații.

Ce este un atac cibernetic, de fapt

Atacurile cibernetice sunt modul prin care un atacator încearcă să obțină acces neautorizat la un sistem IT în scopul furtului, al extorcării, al întreruperii sau alte motive.

Nu în ultimul rând, conform experților în securitate cibernetică, cu siguranță, un număr mare de incidente de securitate sunt cauzate de persoane din interior, fie din neglijență, fie din răutate.