Mesajele ciudate primite de români: „Suntem nevoiţi să vă arestăm”! Ce trebuie să facă cetăţenii care văd aşa ceva

Mesajele ciudate primite de români: „Suntem nevoiţi să vă arestăm”! Ce trebuie să facă cetăţenii care văd aşa ceva
Reprezentanții instituției au anunțat și ce trebuie să facă cetăţenii care văd aşa ceva

În ultima vreme, un număr important de  români au primit înștiințări, presupus a fi trimise de Jandarmeria Română. Ca urmare a acestei situații, unii dintre beneficiarii acestor mesaje au fost nevoiți să se prezinte la instituția în cauză. Dar, conform unui comunicat, mesajele ciudate primite de români, sunt false. Reprezentanții Jandarmeriei au anunțat și ce trebuie să facă cetăţenii care văd aşa ceva.

„Suntem nevoiţi să vă arestăm”, mesajele ciudate primite de români

Dacă vă aduceți aminte, genul acesta de mesaje, dar cu alt conținut (nr. cereri bancare, etc), au tot apărut în ultima perioadă. Atenție!, majoritatea sunt false, și fac parte din așa-numitul sistem fishing (scam), iar în spatele său stau grupări criminale care nu fac altceva, decât fură date personale, ulterior golind conturi bancare, sau chiar șantajând cu sume de bani deblocarea acestora.

Se pare că, mai nou, grupurile infracționale au trecut la un alt nivel, folosindu-se de înscrisuri oficiale ale Jandarmeriei Române. Conform unor informații de ultimă oră, sunt extrem de multe mesajele ciudate primite de români. Conținutul acestor mesaje începe cu „Suntem nevoiţi să vă arestăm”.

Dacă stai să te gândești, dacă primești un astfel de mesaj, fără să vrei te panichezi. Dar, important este să ne calmăm, să încercăm să rezolvăm situația, iar cea mai bună metodă este să luăm legătura cu instituția în sine. Așadar, dacă primiți astfel de mesaje, luați legătura cu presupusa instituție emitentă, în cazul de față Jandarmeria Română.

Reprezentanții Jandarmeriei au anunțat și ce trebuie să facă cetăţenii care văd aşa ceva

În urma sesizărilor primite, reprezentanții Jandarmeriei au anunțat și ce trebuie să facă cetăţenii care văd aşa ceva. În urmă cu aproximativ o oră (n.r. azi 20 septembrie 2022), Jandarmeria Națională a publicat un mini-comunicat pe pagina sa de Facebook, în care le atrage atenți cetățenilor cu privire la falsul despre care am vorbit:

„ATENȚIE! INFORMAȚIE FALSĂ!
Am primit din parte mai multor cetățeni, dar și din partea unor instituții și chiar pe adresa de e-mail a Jandarmeriei mesajul de mai jos. Datele prezentate în mesaj sunt false și nu provin din partea Jandarmeriei Române. În situația în care primiți un astfel de mesaj, nu intrați în panică și nu răspundeți mail-ului. Este vorba despre o informație falsă. Vă rugăm să nu distribuiți mesajul și să vă informați doar din surse oficiale!”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeria Română.

Așadar, mare atenție la acest gen de mesaje, și nu uitați, cel mai important este să luați legătură cu instituția precizată în mesaj.