01 mai 2020 | 12:42

Țeapă în numele magazinelor Mega Image și Profi. Ce mesaje au ajuns la clienți

Știri generale
Țeapă în numele magazinelor Mega Image și Profi. Ce mesaje au ajuns la clienți

Clienții Mega Image și Profi România au devenit din nou țintele fraudărilor web de tip #scam care oferă vouchere false pentru cumpărături din magazine frecventate pe scară largă de către consumatorii din țară. Vezi cu ce detalii vin specialiștii de la CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică).

Recomandările Echipei CERT-RO

Explicația celor de la Centrul Național în cauză pentru revenirea acestor tentative de furt operate în domeniul online în această perioadă este faptul că, în condițiile Stării de urgență și ale limitărilor pe care le implică, cetățenii s-au orientat, pentru cumpărături și activități de socializare pe platformele web, petrecând mai mult timp pe internet, ceea ce i-a determinat, probabil, pe hoții din spatele acestui tip de campanii să profite de această situație și să își arunce din nou momelile.

Asemenea oricăror cazuri de tentative de furt sau de dezinformare, ni se recomandă verificarea sistematică a celor de la care luăm vouchere și cărora le oferim datele personale, un lucru esențial fiind acela de a compara tot ce găsim online cu anunțurile oficiale ale magazinelor (de pe paginile website ale acestora) către care emițătorii de vouchere promit că funcționează.

„Verificaţi sursa mesajelor primite, evitaţi să accesaţi link-uri sau ataşamente din mesaje nesolicitate, validaţi transmiterea informaţiei cu expeditorul (acolo unde aveţi dubii), verificaţi existenţa promoţiilor pe canalele oficiale ale companiilor respective şi nu uitaţi…dacă o ofertă sună prea bine pentru a fi reală, atunci probabil este vorba despre o păcăleală“, semnalează experții cibernetici.

Rotirea țintelor practicată de fraudatorii web

CERT-RO informează că, afară de Profi și Mega Image, supermarketurile Lidl, Kaufland, și magazinele Adidas și Ikea au întâmpinat și ele această problemă anterior, însă strategia celor ce se ocupă cu astfel de furturi a fost, după ce echipele de securitate le-au închis website-urile folosite, să se mute pe alte domenii web și să își reia scamatoriile.

Atenție! CERT-RO avertizează că revin campaniile de tip #scam cu vouchere false

Atenție! CERT-RO avertizează că revin campaniile de tip #scam cu vouchere false

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro