Mesaj Ro-Alert după dispariția unui copil. Ce s-a întâmplat cu puștiul de 13 ani

Mesaj Ro-Alert după dispariția unui copil. Ce s-a întâmplat cu puștiul de 13 ani
Mesaj Ro-Alert după dispariția unui copil.

Un copil de 13 ani a dispărut de acasă după o convorbire cu tatăl. S-a dat mesaj Ro-Alert, iar mama îl caută cu disperare. Copilul a plecat de acasă vineri, după ce a vorbit la telefon cu tatăl său plecat în străinătate. Mama vitregă a băiatului a anunțat poliția și îl caută pe Angelin cu disperare.

Un copil de 13 ani a dispărut de acasă după o convorbire cu tatăl

Polițiștii din Galați au fost alertați de o femeie, anunțând faptul că în jurul 12:30, fiul ei vitreg, pe nume Angelin George Druțu, a plecat de acasă, după o discuție telefonică avută cu tatăl său, aflat în străinătate. Acesta nu a mai revenit. Autoritățile au trimis mesaj Ro-Alert.

Conform semnalmentelor, Angelin are 1,60 metri, circa 60 de kg, păr șaten și ochii verzi.  Atunci când a plecat de acasă, minorul era îmbrăcat cu un pantalon tip blug, de culoare albastră, cu rupturi și pantofi sport, de culoare albă. Cei care pot să ofere informații care să ducă la găsirea copilului sunt rugați să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Băiatul a fost găsit în Gara de Nord

La câteva minute după anunțul oficial și mesajul RO Alert, autoritățile au informat că băiatul a fost găsit. Astfel, în comunicatul inițial, poliția a transmis că în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că băiatul a cumpărat un bilet de tren din gara CFR Galați și s-a urcat în trenul cu destinația București. Acesta a fost recunoscut de mama sa, după vizionarea înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere, conform Stirile Pro TV. Potrivit ultimelor informații, minorul a fost găsit în Gara în Nord.

Anul acesta, Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”

În vara acestui an, Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Astfel, cetățenii sunt anunțați pe telefonul mobil despre dispariția de minori și de asemenea primesc semnalmentele lor, în speranța că pot ajuta la găsirea copiiilor dispăruți.

Conform Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară, principalele cauze ale dispariţiei copiilor din familie au legătură cu abuzurile la care sunt expuşi, cu precădere cele de natură sexuală. Numai anul trecut, Poliţia a înregistrat peste 4.200 de sesizări cu privire la diferite forme de abuz sexual îndreptate împotriva minorilor.

De precizat este că cel puţin 80% dintre declaraţiile copiilor cu privire la abuzul sexual sunt reale, iar cei mai mulți dintre agresori provin din rândul cercului de apropiaţi sau familie.

Săptămâna aceasta, autoritățile au trimis opt mesaje Ro-Alert, în decurs de 24 de ore. Marți, ISU Harghita a anunţat că a fost emis mesaj de avertizare a populaţiei, după ce a fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Gheorgheni. Nu mai puțin de opt mesaje ro-alert pentru acelaşi gen de staţie, dintre care două în Gheorgheni şi șase în Sărmaş.