Cod portocaliu de ploi torenţiale. A fost emis RO-ALERT de vreme rea în Capitală

Cod portocaliu de ploi torenţiale. A fost emis RO-ALERT de vreme rea în Capitală
Cod portocaliu de ploi torenţiale în București. Meteorologii anunță vreme rea în mai toată țara, în următoarele ore.

Vreme rea în Capitală! Autoritățile au emis o avertizare RO-Alert, valabilă până marți, 23 august, la ora 22.30. În următoarea perioadă vor fi semnalate intensificări ale rafalelor de vânt, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, precum și grindină de dimensiuni semnificative. Meteorologii au emis, de asemenea, COD PORTOCALIU de ploi torenţiale în București și în alte regiuni.

Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din capitală

Ploaia și vântul fac ravagii în București. Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de vreme rea în Capitală, precum și în județele din apropierea acesteia. Pentru aceste regiuni, inclusiv pentru București, reprezentanții de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, au emis o avertizare RO-Alert, valabilă până marți seară, la ora 22.30.

Autoritățile recomandă evitarea deplasărilor până la ora amintită anterior, precum și luarea de măsuri de siguranță. Mesajul emis de ISU poate fi consultat în galeria FOTO a acestui articol.

COD PORTOCALIU de ploi torenţiale în București

Meteorologii au emis, de asemenea, un COD PORTOCALIU de ploi torențiale pentru București și alte zone din apropierea orașului. Avertizarea meteorologică rămâne în vigoare până miercuri, 24 august, la ora 10.00.

Capitala, nordul Olteniei, Munteniei, sudul Banatului, precum și Carpații Meridionali și de Curbură sunt vizate de precipitații abundente. În perioade scurte de timp, în mod special prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de până la 50 de litri pe metrul pătrat. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor ajunge la circa 80 de litri pe metrul pătrat.

COD GALBEN de ploi în cea mai mare parte a țării

Tot până miercuri, 24 august, la ora 10.00, este în vigoare o altă avertizare de COD GALBEN de ploi însemnate din punct de vedere cantitativ. În intervalul menționat se vor manifesta fenomene meteorologice specifice instabilității atmosferice.

Vor fi semnalate averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, de vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30 de litri pe metrul pătrat. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor atinge 50 de litri pe metrul pătrat.

Urmăriți Playtech.ro și pe