Mergi cu taxiul? Iată de ce poți fi amendat. Greșeala pe care o fac cei mai mulți români

Mergi cu taxiul? Iată de ce poți fi amendat. Greșeala pe care o fac cei mai mulți români
Dacă mergi cu taxiul și nu păstrezi bonul fiscal, poți fi amendat

Persoanele care merg cu taxiul vorbesc des despre drepturile pe care le au și despre cum trebuie să se prezinte sau să se comporte șoferii în momentul în care urcă în autoturismul lor. Mulți nu știu însă că au și obligații, iar dacă nu le respectă riscă să fie amendați. Una dintre aceste obligații este să păstreze bonul fiscal la coborârea din mașină.

Dacă mergi cu taxiul și nu păstrezi bonul fiscal, poți fi amendat

Legea nr 38/2003 prevede cu privire la transportul în regim de taxi și în regim de închiriere prevede obligații pentru persoanele care călătoresc cu taxiul. Una dintre acestea este obligația de a cere și de a păstra bonul fiscal la coborârea din autoturism. Cei care nu respectă aceste reglementări pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.

Aceeași sancțiune li se aplică și celor care se ceartă cu taximetriștii în timpul cursei. Bonul fiscal trebuie eliberat în mod obligatoriu de către persoanele care practică taximetria la finalul fiecărei curse, acesta fiind, practic, singurul document în baza căruia se face plata pentru cursă.

Ceea ce mulți nu știu este că dacă taximetristul refuză să le elibereze bonul fiscal, pot beneficia gratuit de cursă, potrivit reglementărilor din Ordonanța de Urgență nr. 10/2015, care a fost adoptată ca portiță legală pentru clienți în vederea combaterii evaziunii fiscale.

Bonul fiscal este documentul emis de casa de marcat care atestă contravaloarea bunurilor vândute cu amănuntul sau a serviciilor prestate direct către persoanele fizice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI