Ce a făcut, de fapt, Nicolae Ceaușescu în timpul finalei Stelei din Cupa Campionilor. Adevărul s-a aflat după 34 de ani

Ce a făcut, de fapt, Nicolae Ceaușescu în timpul finalei Stelei din Cupa Campionilor. Adevărul s-a aflat după 34 de ani
S-a aflat ce a făcut Nicolae Ceaușescu în timpul finalei Stelei din Cupa Campionilor din 1986

Meciul istoric de la Sevilla a rămas, cu siguranţă, în memoria tuturor iubitorilor de fotbal. Puţini sunt, însă, cei care au habar ce a făcut, de fapt, Nicolae Ceaușescu în timpul finalei Stelei din Cupa Campionilor din anul 1986.

De unde a văzut Nicolae Ceaușescu finala de la Sevilla

Despre liderul PCR se ştie că era un mare iubitor al fotbalului, acesta fiind interesat de tot ceea ce se întâmpla în acest domeniu. Cu siguranţă, meciul de la Sevilla din 1986 a fost unul special chiar şi pentru dictator. Abia acum s-a aflat ce a făcut, de fapt, Nicolae Ceaușescu în timpul finalei Stelei din Cupa Campionilor.

Adevărul a fost povestit de către colonelul în retragere Dumitru Burlan. Acesta era cel care coordona şi serviciul de contraspionaj pentru familia Ceauşescu, motiv pentru care era mai mare în prezenţa şefului statului.

“Nu a văzut meciul la reședința din Primăverii. Cu siguranță l-a văzut la Club Bazin, așa cum denumeam noi actualul Club Floreasca! Acolo este un salon mai intim unde se desfășurau astfel de activități de recreere. Juca șah, marea pasiune a dumnealui.

Cine participa la astfel de activități și cu cine a văzut meciul? Anturajul președintelui în astfel de situații era compus din apropiați precum Ștefan Andrei, fost ministru de externe, Manea Mănescu, fost prim-ministru, Constantin Olteanu, fost ministru al apărării și Gheorghe Pană, fost primar al Capitalei.

Andrei și Olteanu erau și microbiști, primul suporter și protector al Universității, în perioada Craiova Maximă, al doilea apropiat al Stelei”, a declarat acesta.

Elena Ceaușescu a lipsit de la întrunire

Dacă lipsa lui Valentin, fiul cel mare al soţilor Ceauşescu, era motivată de faptul că acesta era prezent pe stadionul din Sevilla (Estadio Ramon Sanchez Pizjuan), se pare că în cazul Elenei Ceauşescu a fost vorba doar despre dorinţa de a nu participa la astfel de întruniri.

Mai mult, Dumitru Burlan a povestit ce a consumat dictatorul pentru a sărbători victoria echipei bucureştene.

“Dumneaei nu venea decât dacă era vreo aniversare a lor sau o sărbătoare. Dacă ar fi fost prezentă, doamna Ceaușescu ar fi comandat șampanie Cordon Rouge, preferata dumneaei. Așa, Ncolae Ceaușescu a băut câteva pahare din vinul făcut chiar de el!

Avea la reședința de la Snagov o vie pe care o îngrijea și din ai cărei struguri i se făcea vin din care avea mereu în casă. Nu bea mai mult de câteva pahare din cauza problemelor de sănătate. La fel, îi plăcea să stea la grătar și să întoarcă cotletele”, a mai spus colonelul, conform celor de la PlaySport.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI