Meleșcanu ”șterge cu buretele” petiția pentru demisia sa: scuza penibilă a ministrului

Majoritatea celor care au urmărit desfășurarea votului europarlamentar în diaspora sunt de părere că Meleșcanu este unic responsabil pentru dezastrul de proporții. Cu toate acestea, Ministrul Afacerilor Externe este cât se poate de împăcat cu el și refuză cu entuziasm perspectiva demisiei.

Teodor Meleșcanu este unul dintre cei mai vechi membri PSD care continuă să ocupe un post important în partid și în guvern. Unul dintre motivele pentru care refuză să iasă la pensie are legătură cu faptul că este un bun executant al voinței ”de la vârf”, chiar dacă asta înseamnă să sfideze voința poporului. În cazul europarlamentarelor, când se știa că votul din diaspora este unul vădit anti-PSD, probabil la ordinul lui Dragnea, Meleșcanu a organizat doar câteva secții de votare, a încetinit pe cât posibil ritmul votului și, în final, a refuzat prelungirea orei de votare.

Din aceste motive și nu numai, s-a creat o petiție online cu peste 100.000 de semnături al cărei scop este demiterea lui Meleșcanu. Inițiatorul acelei petiții este Cosmin Pojoranu, dar când s-a întâlnit cu Meleșcanu pentru a-i atrage atenția că ar fi onorabil să părăsească postul de ministru, PSD-istul a fost cât se poate de ignorant.

În opinia sa, alea sunt doar nume, nu sunt semnături. „Nu a fost nicio semnătura a unui om. Sunt liste cu nume. Acești oameni trebuie să semneze ei. Unde s-au semnat? Că le ai pus tu numele? Dacă are semnătura digitală, altfel nu”, a declarat Meleșcanu, la Parlament, conform Mediafax.

În ceea ce privește viitoarele alegeri din toamnă, când se pare că va ocupa același post de Ministru al Afacerilor Externe, el este încrezător că nu se va schimba absolut nimic. Din nou însă, nu-și asumă responsabilitatea, ci dă vina pe legislația din România. „Și soția mea a stat două ore, eu am stat o oră. Ceea ce ar trebui să facem este să schimbăm sistemul de vot. (…) Dacă nu se schimbă, sistemul de votare din diaspora nu se va schimba”, a mai spus Meleșcanu.

În ceea ce privește lipsa buletinelor de vot în secțiile din diaspora, Meleșcanu ”ne asigură” că nu au fost probleme. „Niciuna dintre secțiile de votare nu a rămas fără buletine. Niciuna. Dacă ai una, arată-mi mie. Eu spun pe cuvânt că la toate secțiile de vot am trimis mai multe buletine decât erau înscriși. Cum să nu știu situația din teren? Eu nu mă bazez pe ce spui tu, ci pe ambasadori și pe cei din secțiile de votare”, a conchis ministrul de Externe.

Demiterea lui Meleșcanu a reintrat în discuție după gestu lui Pojoranu. Inițiatorul petiției „Meleșcanu, demisia!”, Cosmin Pojoranu, a venit marți la Senat pentru a le înmâna senatorilor cele peste 100.000 de semnături ale cetățenilor care vor demisia ministrului de Externe. Acesta le-a cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiția, conform Hotnews.

Sursa: Hotnews
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI