Meghan Markle și Prințul Harry riscă să rămână fără titluri nobiliare. Ce rol joacă Regina în această situație

Meghan Markle și Prințul Harry riscă să rămână fără titluri nobiliare. Ce rol joacă Regina în această situație

Consiliul local din Brighton & Hove urmează a se reuni pentru o petiție care dorește deposedarea formală a ducilor de Sussex de titlurile nobiliare.

Meghan Markle și Prințul Harry riscă să rămână fără titluri nobiliare

Petiția a fost lansată în luna iulie de Charles Ross, prin care care ca Meghan Markle și Printul Harry sa ramana fara titlurile conferite de Regina Elisabeta. Nimeni nu credea însă că se va ajunge atât de departe, doar că petiția a strâns până acum nu mai puțin de 3.800 de semnături, urmând să fie dezbătută de consiliul local din Brighton.

Titlurile nobiliare ca simbol al bogăției

 

Regina Elisabeta este cea care le-a dat lui Harry și Meghan Markle titlurile nobiliare, numindu-i duci de Sussesx, în urmă cu un an, atunci când a avut loc căsătoria celor doi.  „Regina are placerea sa confere astazi un ducat Printului Harry de Wales. Titlurile lui vor fi Duce de Sussex, Conte de Dumbarton si Baron de Kilkeel. Printul Harry va deveni Alteta Sa Regala Ducele de Sussex, iar doamna Meghan Markle, în urma căsătoriei, va deveni Alteta Sa Regala Ducesa de Sussex”, se arata în comunicatul transmis atunci de Palatul Buckingham.

Pe de altă parte, prietenii au tot sfătuit-o pe Meghan Markle să nu facă pasul cel mare cu prințul Hary, deoarece ”tabloidele” îi vor ”distruge viața”.

Tot cea care a acordat aceste titluri nobiliare are puterea de a le lua, adică Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a. Cu toate acestea, și semntaraii petiției cunosc legea, dar ei solicită în scris consiliului local ca ei să nu mai folosească aceste titualturi în adresele și declarațiile oficiale.

„Noi, semnatarii petiției cerem consiliului din Brighton & Hove să respingă folosirea titlurilor de ‘Duce de Sussex’ și ‘Ducesa de Sussex’ de cître Henry („Harry”) Windsor si Rachel Meghan Markle pentru că este greșit moral și lipsit de respect pentru comitatul East Essex”, se arată în cererea înaintată autorității locale de către petiționari.

„În calitate de cetățeni din Brighton si Hove, cerem consiliului din Brighton si Hove să nu mai facă referire la aceste persoane folosind astfel de titluri care credem că nu sunt democratice și simbolizeaza oprimarea oamenilor obișnuiti de catre elita bogată”, mai precizează petiția.

Ce reacție dură au monarhiștii

În 2018, cuplul regal a vizitat Sussez și a fost chiar bine primit în comitat, motiv pentru care Thomas Mace-Archer Mills, fondatorul Societății Monarhiștilor Britanici a precizat pentru Daily Mail că se arată consternat de această petiție.

„Suntem profund consternați de această asa-zisă petiție semnată de atat de multe persoane”, a reactionat Mills. „O astfel de petiție arată dispreț și sfidare fără margini la adresa Coroanei, ca să nu menționam și lipsa de respect pentru Familia Regală care îndeplinește mii de angajamente în fiecare an in numele națiunii, în numele Reginei și al Coroanei”, a adaugat Thomas Mace-Archer-Mills.

Cine a fost primul Duce de Sussex din istoria britanică

Prințul Augustus Frederick a fost primul prinț din istorie care a primit această titulatură. S-a căsătorit în 1793 cu Lady Augusta Murray la Westminster, apoi cu Lady Cecilia Gore, la Palatul Great Cumberland din Londra, la 2 mai 1831. De reținut este faptul că ambele căsătorii au fost în contradicție cu Actul Căsătoriilor Regale din 1772, iar urmașii cuplului erau considerați nelegitimi. Cum Augustus Frederick nu a avut copii legitimi, titlurile lui s-au stins odată cu moartea sa, în 1843. Acest titlu de Sussex i-a fost acordat Prințului Harry de Wales în dimineața nunții sale cu Meghan Markle, la 19 mai 2018.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI