Medicul Mihai Craiu, despre cel mai bun antiviral. Așa te ferești de gripă ieftin și eficient

Medicul Mihai Craiu, despre cel mai bun antiviral. Așa te ferești de gripă ieftin și eficient

Cazurile de gripă și răceală, semnalate în România, au devenit tot mai numeroase, în ultima perioadă. Din pricina complicațiilor respiratorii ce pot să apară, în special în cazul copiilor și persoanelor în vârstă, este recomandată prevenția împotriva bolii. Părinții trebui să aibă mai multă grijă la posibilele simptome ale celor mici, dar și să se prezinte la medic de urgență dacă starea acestora se agravează.

Medicul Mihai Craiu, despre cel mai bun antiviral

Cazurile de decese provocate de gripă și răceală sunt tot mai predominante pe teritoriul țării noastre. Încă de la începutul acestui an au fost semnalate foarte multe pierderi de vieți, din cauza complicațiilor apărute, dar și din cauza nerespectării măsurilor corespunzătoare.

Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat, în cadrul unui interviu acordat recent, care este cel mai bun antiviral. Recomandările acestuia au venit și în contextul epidemiei actuale de răceală și gripă, după ce în farmacii nu mai putea fi găsit și achiziționat vaccinul antigripal. Numărul dozelor a fost ulterior suplimentat, dar pe lângă această metodă, și igiena joacă un rol foarte important.

Fie că este vorba despre adulți sau copii, spălatul regulat pe mâini cu apă și săpun ajută la eliminarea a foarte multe bacterii și virusuri. Acest obicei sănătos ce nu trebuie să lipsească din rutina celor mici, după cum a fost subliniat și de cunoscutul pediatru.

Medicul Mihai Craiu, despre cel mai bun antiviral. Așa te ferești de gripă ieftin și eficient
Medicul pediatru Mihai Craiu a dat detalii despre prevenția în caz de gripă și răceală. Spălatul pe mâini rămâne cea mai eficientă metodă

Așa te ferești de gripă ieftin și eficient

“Cel mai bun antiviral rămâne spălatul pe mâini”, a povestit Mihai Craiu, într-o emisiune pe postul de radio Magic FM.

“Vaccinul nu este inutil, ne apară de complicaţii… Trebuie ca vaccinul să fie făcut în fiecare an, ne apară de virusurile acelui an.”, a mai completat cunoscutul medic.

Medicul Mihai Craiu a mai vorbit și despre faptul că în luna februarie va exista cea mai pronunțată epidemie de gripă. De aceea, prevenția ramâne în continuare cea mai buna soluție împotriva îmbolnăvirii, iar potrivit unui studiu american, spălatul pe mâini reduce riscul de îmbolnăvire. Persoanele care încep să manifeste simptome precum strănut sau tuse, îi pot feri pe ceilalți de gripă și răceală printr-o mască.

Urmăriți Playtech.ro și pe