Încă un deces cauzat de gripă, în România. Un copil de 11 luni, răpus de gripă

Încă un deces cauzat de gripă, în România. Un copil de 11 luni, răpus de gripă
Un copil de 11 luni a murit din cauza gripei

Bilanțul deceselor din cauza gripei crește! Până acum, au fost confirmate nouă decese. Ultima victimă a virusului este un băiețel de doar 11 luni din județul Vaslui.

UPDATE: Încă un deces din cauza gripei! Un copil de 12 ani din Capitală a murit azi, 30 ianuarie, conform anunțului trimis de către Centrl Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Epidemie de gripă, în România: Copil de 11 luni, răpus de virus

Numărul deceselor cauzat de gripă se mărește! Sunt deja 9 persoane care s-au stins din viață din cauza virusului. Ultimele patru sunt din: Vaslui, Prahova și Bistrița-Năsăud. Azi, 29 ianuarie, a murit un copil de doar 11 luni, conform antena3.ro. O femeie de doar 47 de ani din Buzău a murit, pe data de 3 ianuarie, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău. Testul rapid a indicat că suferea de gripă cu virus de tip A. Un alt caz a fost confirmat în județul Hunedoara, unde un bărbat de 76 de ani s-a stins tot din cauza virusului pe data de 14 ianuarie.

Pentru 2019-2020, vaccinul trivalent (care are trei componente) conține:

  • A/Brisbane/02/2018 (H1N1)pdm09 virus (actualizat)
  • A/Kansas/14/2017 (H3N2) virus (actualizat)
  • B/Colorado/06/2017 virus (Victoria)
Copil de 11 luni, răpus de gripă. Crește bialnțul deceselor din cauza virusului, în România
Copil de 11 luni, răpus de gripă. Crește bialnțul deceselor din cauza virusului, în România

„Se extimează un număr mare de îmbolnăviri”

„În acest an, având în vedere și aprecierile pe care le face Centrul European de Control al Bolilor, din cauza circulației simultane a virusurilor de tip A și de tip B, se estimează un număr mai mare, probabil, de îmbolnăviri, comparativ cu ultimele două sezoane”,  a precizat președintele SRM.

„Având în vedere că în ultimele săptămâni se înregistrează cazuri confirmate de gripă, putem aprecia că probabil sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie va fi vârful îmbolnăvirii de gripă, ca în fiecare an de altfel, cu mici decalaje. De fiecare dată când avem o viroză respiratorie este bine se evităm să mergem în colectivitate sau la locul de muncă, este bine să fim izolați la domiciliu, dacă este o formă ușoară sau medie, iar formele grave beneficiază de spitalizare și neapărat trebuie sa ne adresăm medicului pentru a evita administrarea cu antibiotice, care nu este în niciun fel binefăcătoare în cazul unei infecții cu virusuri”
 Alexandru Rafila

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI