Medicul Laura Zarafin rupe tăcerea despre situația de la Spitalul Colentina: ”Nu este normal”

Medicul Laura Zarafin rupe tăcerea despre situația de la Spitalul Colentina: ”Nu este normal”
Medicul Laura Zarafin rupe tăcerea despre situația de la Spitalul Colentina ”Nu este normal”

Medicul Laura Zarafin a vorbit despre situația Spitalului Colentina. Specialistul a criticat transformarea unității sanitare în spital COVID. Soluția acesteia este ca toate clinicile mari de sănătate să urmeze modelul Institutului Marius Nasta.

Medicul Laura Zarafin, despre situația de la Spitalul Colentina

Laura Zarafin, specialist ATI la Spitalul Colentina, a criticat, într-o postare publicată pe contul personal de Facebook, schimbarea unității spitalicești într-una pentru COVID. Aceasta susține că nu este normal ca toți medicii, indiferent de specializări, să trateze numai pacienți bolnavi de COVID-19. Părerea sa este că, „de bun simţ era ca după un an să fi înţeles toată lumea că în spitalele mari trebuie făcute zone separate pt „Covid” şi „non Covid „, exact pe modelul Institului Marius Nasta”.

”Cu acest virus vom fi nevoiţi, cel mai probabil, să învăţăm să trăim. Este posibil să se găsească la un moment dat un antiviral care să fie extrem de eficient şi să nu mai vedem forme critice de boală Covid 19. Totuşi, până atunci, mă întreb dacă vom rămâne tot noi , cei desemnaţi medici „Covid”, să vedem numai astfel de pacienţi, indiferent de specialităţile noastre. Nu este normal ca unui spital cum este spitalul Colentina să i se refuze sistematic de un an de zile dreptul de a funcţiona ca spital mixt, indiferent de numărul de infectări.

Nu este normal ca neurologii, chirurgii generalişti, urologii, neurochirurgii, ortopezii, gastroenterologii, cardiologii, dermatologii noştri, de fapt toţi medicii, indiferent de specialităţile lor, să trateze numai şi numai pneumonii Covid, să suporte apoi plângeri din partea familiilor care reclamă că nu sunt specialişti în această boală. Asta în timp ce medicii din alte specialităţi din alte spitale au refuzat efectiv să trateze astfel de pacienţi, pe motiv că îşi depăşesc competenţa”, a notat medicul pe Facebook.

Spitalele Colentina și ROL2 au renumărat decesele de COVID-19. Rezultatele contrazic acuzațiile aduse

Ministerul Apărării a transmis că spitalul militar ROL2, care funcționează în incinta Institutului ”Ana Aslan”, a înregistrat 82 de decese pe care le-a raportat atât în platforma Coronaforms, cât și în platforma Alerte MS, după ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat luni că sunt sute de morți de COVID-19 care nu sunt raportați corect la Spitalele Colentina și ROL 2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI