Medicul-erou de la Piatra Neamț, operat în Belgia. Informații de ultimă oră

Medicul-erou de la Piatra Neamț, operat în Belgia. Informații de ultimă oră
Medicul-erou a fost operat în Belgia

Miercuri seară, Nelu Tătaru a anunțat că medicul-erou, rănit în incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț, a suferit prima intervenție chirurgicală de excizie și cu alogrefe. De asemenea, soția medicului a ajuns și ea în Belgia.

Medicul-erou a suferit prima operație în Belgia

Miercuri seară, la B1 TV, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat despre sănătatea lui Ioan Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț. Potrivit ministrului, medicul a suferit prima intervenție chirurgicală de excizie și cu alogrefe.

 ”Ieri a suferit prima intervenție chirurgicală de excizie și cu alogrefe pentru o primă parte. A scăpat, să spun așa de dializă”, spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că soția medicului a ajuns și ea în Belgia, în cursul zilei de miercuri.

”A ajuns și soția astăzi la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluție bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgical”, a mai spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre medicul erou, Cătălin Denciu

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății a făcut declarații despre starea medicului Cătălin Denciu, care a fost rănit încercând să salveze pacienții din incendiul de la Spitalul Județean Neamț. Duminică, Nelu Tătaru a spus că starea lui este staționară și că ar putea fi debutat săptămâna viitoare, atunci când se va ”interveni și chirurgical”.

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru, potrivit libertatea.ro.

Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul care s-a produs la Spitalul Județean Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. El a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament. Denciu, în vârstă de 48 de ani, prezenta arsuri pe 75% din suprafața corpului, dar se bănuia  că are și arsuri de căi aeriene superioare. Așadar, din cauza complexității acestui caz , s-a hotărât transferul lui în străinătate.

Ioan Cătălin Denciu este căsătorit cu o doctoriță și au împreună doi copii. Mai mult, medicul-erou care a sărit în foc să își salveze pacienții bolnavii de pe secția ATI, urmează să primească titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI