Veste devastatoare pentru medicul erou de la Piatra Neamț. Ce a aflat Cătălin Denciu

Veste devastatoare pentru medicul erou de la Piatra Neamț. Ce a aflat Cătălin Denciu
Veste despre Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț

Explozia urmată de incendiu la secția ATI a Spitalului Piatra Neamț a avut zece morți și șapte victime. Una dintre ele, medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să scoată din salon pacienții. S-a ales cu 40% arsuri din suprafața corpului și a fost transportat pe 15 noiembrie în Belgia. Veștile despre starea sa de sănătate nu sunt bune. Ministrul Sănătății a declarat într-un interviu pentru Digi 24 că eroul este în stare gravă și i s-a făcut dializă. Peste toate se adaugă și declarațiile unor surse medicale, care susțin că nu mai există șanse ca doctorul să se întoarcă la ce făcea înainte.

Prețul actelor de eroism. Vești despre Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț: nu va mai putea să-și facă niciodată meseria

„Din discuțiile cu colegul meu, dr. Cătălin Denciu, s-a relevat un incendiu fulminant în momentul în care a intrat încercând să salveze pacienții, în care eforturile, deși au fost mari, nu au putut face mai mult decât s-a înfăptuit. Avem și niște victime, inclusiv medicul și ceilalți trei colegi de-ai lui cu arsuri în diferite grade, colegul nostru fiind deja transferat în Belgia.

Din discuțiile cu el, a arătat oarecum neputința în încercarea de a-și salva pacienții și cât de…. Eu știu… Cât de puternic poate fi incendiul care se dezvoltă într-o terapie intensivă unde avem o cantitate de oxigen importantă prin aparatele care lucrează acolo și ce înseamnă complexitatea unei terapii intensive”, a declarat ieri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Amintim că medicul Cătălin Denciu a fost transferat duminică, 15 noiembrie, la Spitalul Militar ”Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Acesta mai avea loc la Iași, București sau la București, în Floreasca și Bagdasar-Arsenie, cât și la Timișoara, dar reevaluarea la Floreasca, din dimineața de duminică, a relevat arsuri pe 75% din suprafața corpului de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Drept urmare, complexitatea acestui caz a făcut ca specialiștii, împreună cu ministrul Sănătății, să decidă transferul în străinătate.

„Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte”

Potrivit declarațiilor făcute de oficial de cu seară, doctorul Denciu este în stare gravă, i s-a făcut dializă în Belgia și ar avea un test COVID-19 pozitiv. Veștile proaste sunt încununate de suspiciunile unor surse medicale, care susțin că acesta nu-și va mai putea practica niciodată meseria.

„Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prim ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru Impact. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI