14 oct. 2021 | 13:09

Medicul Emilian Imbri, avertisment pentru părinți după atingerea unui nou record de infectări. Ce trebuie să facă: „Orice răceală poate fi Covid-19”

Sănătate
Medicul Emilian Imbri, avertisment pentru părinți după atingerea unui nou record de infectări. Ce trebuie să facă:
Ce trebuie să facă părinții după primele simptome de răceală

Valul patru al pandemiei a luat cu asalt toate spitalele din România, astfel că mulți pacienți în stare gravă așteaptă pe holuri un loc liber la ATI. Din păcate, virusul nemilos nu îi iartă nici pe cei mici, dat fiind faptul că în ultima săptămână, numărul copiilor infectați cu Covid-19 a ajuns la 3.300. Medicul Emilian Imbru trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care părinții trebuie să acționeze de la primele semne de boală ale copiilor.

“Suntem într-o perioadă în care încep virozele”

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din București atrage atenția asupra pericolelor iminente care vor apărea în rândul elevilor. Pentru a evita transmiterea comunitară, mediculEmilian Imbri face apel la responsabilitatea părinților și la grija față pentru copiii lor, dar și pentru cei din jurul lor.

Potrivit consilierului ministrului Educației, orice părinte trebuie să verifice starea de sănătate a copilului său, iar la aparția primului semn de răceală, acesta este obligat să acționeze conform măsurilor de siguranță. Mesajul medicului vine la scurt timp după ce Sorin Cîmpeanu a anunțat continuarea școlii fizice, în ciuda ratei de incidență a cazurilor foarte mare.

„Părinții, în mod normal, ar trebui să își consulte copiii. În ce sens? Să îi întrebe, să vadă, să fie atenți la ei și în momentul în care au văzut clar că tușesc, că le curge nasul, să facă un pas normal și să solicite un test.

Important este să nu îi mai ducă la școală pentru că acum orice răceală poate fi COVID-19. Suntem într-o perioadă în care încep virozele de iarnă, încep o serie de alte afecțiuni specifice timpului și atunci trebuie testat copilul pentru a vedea clar este situația. Nu îl mai duceți la școală și îl duceți la medic”, a declarat medicul Emilian Imbri, la B1TV.

Sorin Cîmpeanu refuză trecerea la învățământul online

Potrivit ministrului Educației recent demis, școala online este “un dezastru”, contribuind negativ la dezvoltarea socio-educațională a elevilor. În ciuda creșterii alarmante a cazurilor în rândul elevilor și a profesorilor, Sorin Cîmpeanu susține că rata de îmbolnăvire a scăzut față de săptămânile anterioare.

Acesta a explicat recent că, 459.000 de elevi învaţă deja în sistemul online, aceștia reprezentând 15% din totalul elevilor şi preşcolarilor la nivel naţional, în timp ce 4% din şcoli au cerut trecerea la cursuri la distanță.

„Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în şcoală este mult sub media naţională a infectărilor. În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere tot de 23% infectări în rândul angajaţilor. În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări.

La finalul lui septembrie, am sărit de la o săptămână la alta, de la 3.400 de infectări, la 8.400. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână”, a transmis Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.

Acesta a transmis un mesaj către părinții ai căror copii învață în sistemul online, explicându-le că, în acest caz, ieșirile în oricare alte locuri aglomerate reprezintă un pericol la fel de mare.

“Îmi place să cred că în acele şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că, dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum malluri sau acţiuni culturale sau parcuri”, a adăugat acesta.

 

Parteneri
Rugăciunea pe care trebuie să o rostești neapărat în ziua de Bobotează. Îți va aduce noroc și bunăstare
Redactia.ro
Destinația superbă din Grecia, supranumită și „Insula Apocalipsei”, care se află în topul celor mai bune locuri pentru vacanță în 2025. Puțini români au ajuns aici
Click.ro
Românii, obligați să își recicleze hainele vechi. Ministrul Fechet a explicat ce trebuie să facem cu ele
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile pe care Roxana Nemeș le-ar vrea uitate! Cum s-a fotografiat pe vremea când se iubea cu Radu Groza, impresarul ei / FOTO
Unica.ro
Boboteaza, ziua în care se evită scandalurile. Fetele care se mărită în acest an, tradiții și obiceiuri
EVZ.ro
DeSanto, prima reacție după conflictul cu Jador: „Iubiți pe cine nu trebuie”. Cum a răspuns când a fost întrebat de banii pe care ar trebui să-i dea manelistului
Spynews
Anunț pentru proprietarii de terenuri din România. Se aplică din 2025
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
ADIO, CONCEDIU MEDICAL! Măsura este oficială!
Mediaflux
Dubaiul e mai mic decât Bucureștiul! Gabi Bădălău, suspicios de aproape de Daria, fosta lui Bodi, cea cu care a înșelat-o pe Bianca! Disperat să îi atragă atenția vedetei?
Spynews.ro
Cum a reușit un avion să decoleze în 2025 și să aterizeze în 2024. Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva. Care e explicația
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro