Medicii spitalului „Sf. Spiridon” din Iași i-au reconstruit cu greu fața unui bărbat atac de urs. Din păcate, n-o să mai arate niciodată la fel

Medicii spitalului „Sf. Spiridon” din Iași i-au reconstruit cu greu fața unui bărbat atac de urs. Din păcate, n-o să mai arate niciodată la fel
Medicii spitalului „Sf. Spiridon” din Iași i-au reconstruit cu greu fața unui bărbat atac de urs

Ciobanul în vârstă de 45 de ani care a fost atacat de urs a scăpat cu viață, însă acum este de nerecunoscut după operații. O echipă de medici de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” Iași, au reușit să îl salveze viața, însă n-o sa mai arate la fel niciodată.

Reconstrucția facială a bărbatului atacat de urs

Medicii ieșeni au făcut eforturi mari pentru a-i reconstrui fața. Toate operațiile au avut succes, însă, din păcate, bărbatul nu mai are aceeași fizionomie. Echipa de medici a fost formată din medici ORL-iști, chirurgi oro-maxilo-faciali, chirurgi plasticieni și oftalmologi.

Intervențiile au fost complexe, iar bărbatul este bine acum, după ce a ajuns la spital cu multiple plăgi în zona feței. Doar zona ochilor a scăpat neatinsă, o bucată de scalp era desprinsă de cap și mai multe bucăți de piele atârnau de fața bărbatului.

„Pacientul a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Acesta prezenta multiple fracturi în zona feței. S-a intervenit pentru imobilizarea fracturii de unghi mandibular prin osteosinteză cu plăcuțe metalice și blocaj intermaxilar rigid. S-a efectuat imobilizarea fracturii de arcadă zigomatică prin osteosinteză cu plăcuțe metalice. S-a făcut toaletarea și sutura plăgilor. Firele de sutură au fost suprimate. A scăpat ca prin minune din ghiarele fiarei”, au declarat medicii specialiștii de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”, Iași.

Călugăr atacat de urs

Un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost atacat de un urs în timp ce culegerea ciuperci. Bărbatul se afla în apropierea mănăstirii, momentul în care a găsit un pui de urs și a decis să se joace cu el. Acesta nu și-a dat seama de pericol, iar câteva secunde mai târziu a apărut ursoaica care l-a atacat.

Călugărul a scăpat din ghearele ursului și a ajuns la spital de urgență cu mai multe plăgi mușcate în zona feselor. Acesta a reușit să ajungă la biserică înapoi pe propriile picioare, sunând mai apoi la 112. Bărbatul a fost transportat la spitalul din Câmpulung Moldovenesc.

„În cursul zilei de 13 iulie 2021, la ora 13:00, un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost transportat de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc la Spitalul de Boli Infecțioase. Acesta a fost atacat de urs în pădure și a suferit mai multe plăgi mușcate în zona craniană și a feselor. Plăgile au fost tratate local, la spitalul de acolo, iar la noi s-a prezentat pentru a i se administra serul antirabic. Împreună cu echipa de medici chirurgi plasticieni i-am făcut o reevaluare, toaletare și pansare a plăgilor, rezultate din mușcăturile ursului”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI