Ce s-a întâmplat cu bărbatul atacat de urs. Incidentul nefericit a avut loc în zona montană din apropierea Barajului Vidraru

Ce s-a întâmplat cu bărbatul atacat de urs. Incidentul nefericit a avut loc în zona montană din apropierea Barajului Vidraru
Bărbat atacat de urs în apropierea Barajului Vidraru

Un bărbat a fost atacat de un urs în zona montană din apropierea Barajului Vidraru. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, acesta ar fi suferit o rană la antebraț, provocată de ghearele animalului.

Bărbat atacat de urs

Din primele informații, se pare că bărbatul ar fi fost atacat de un urs în timp ce se afla lângă autoturismul său parcat. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD de prim ajutor calificat pentru acordarea îngrijirilor medicale. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital.

În urma atacatului, bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a suferit o plagă de circa 10 centimetri lungime la nivelul antebrațului. Rana a fost provocată de gheara ursului. Individul a sunat la 112 și a fost dus de către un prieten, cu autoturismul, mai aproape de echipajul SMURD.

„Bărbatul cu vârsta de 53 de ani a fost adus cu un autoturism spre echipajul SMURD de către un prieten. Pacientul a suferit o plagă de aproximativ 10 centimetri lungime la nivelul antebraţului, provocată de gheara ursului”, precizează ISU Argeş.

„Bărbat conştient, de aproximativ 50 de ani, cu leziuni la nivelul antebraţului. Bărbatul ar fi fost atacat de urs, în zona Barajului Vidraru”, precizează ISU Argeş.

Un bărbat atacat de urs în Harghita, internat de urgență cu răni grave

Un alt bărbat a fost atacat la o fermă de lângă localitatea Săcel. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita este cel care a făcut publică informația, pe pagina sa de Facebook.

„Ursul a atacat din Nou! Un bărbat de 54 de ani a fost atacat în zorii zilei la o fermă de lângă Săcel. Acesta a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc unde i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă, şi în urma CT-ului efectuat a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. În acest moment se află în sala de operaţii, deoarece a suferit răni grave în zona pieptului”, a scris Borboly Csaba, pe Facebook.

Incidentul a avut loc la doar o zi după ce Tanczos Barna a anunțat modificarea legislației, care să permită intervenția de urgență în momentul în care este semnalizată prezența urșilor în localități. Ordonanța ar urma să fie aprobată în luna iulie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI