Medic sirian de la Institutul Oncologic din București, reținut de ofițerii Anticorupție. Ar fi cerut șpagă unei bolnave de cancer

Medic sirian de la Institutul Oncologic din București, reținut de ofițerii Anticorupție. Ar fi cerut șpagă unei bolnave de cancer
Medic de la Institutul Oncologic din București, acuzat de luare de mită

Un medic de la Institutul Oncologic din București, de origine siriană, a fost reținut pentru 24 de ore după ce ar fi cerut șpagă pentru a realiza o intervenție chirurgicală în cadrul spitalului. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea până la 7 ani după gratii.

Medic sirian, reținut pentru luare de mită

Medicul de la Institutul Oncologic din București a fost prins în flagrant, de către ofițerii DGA, în timp ce lua banii de la fiica pacientei în vârstă de 52 de ani, bolnavă de cancer de col uterin. Aceasta avea nevoie urgent să fie operată, așa că medicul a profitat de acest lucru.

Inițial, bărbatul i-ar fi cerut femeii suma de 9.000 de lei, însă și-a redus pretențiile la 6.000 de lei. Pacienta a sesizat organele competente și s-a organizat flagrantul, în urma căruia medicul sirian a fost reținut pentru 24 de ore.

„La data de 3.03.2022, inculpatul, medic în cadrul Institutului Oncologic București, a pretins suma de 9.500 de lei, cuantum pe care l-a redus apoi la suma de 6.000 de lei, pentru a realiza o intervenție chirurgicală în cadrul unității medicale menționate, sumă pe care a primit-o de la martora denunțătoare la data de 24.03.2022.

În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Anticorupție pentru București și județul Ilfov.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Medic din Oradea, trimis în judecată după ce a luat mită de 272 de ori într-o lună

În cursul zilei de 8 martie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au trimis-o în judecată, în stare de liberate, pe o femeie medic din Oradea, în vârstă de 64 de ani. Cadrul medical ar fi luat mită de 272 de ori în mai puțin de o lună, adică 28.770 de lei, 900 de euro și 10.000 de forinți.

„Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatei și trimiterea sa în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a arătat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău.

Oamenii legii au pus sechestru asigurator pe toate bunurile mobile și imobile aflate în proprietatea doctoriței.