Doctorul Beatriche Mahler, avertisment sumbru pentru România: ‘Trăim o dramă în spitale’

Doctorul Beatriche Mahler, avertisment sumbru pentru România: ‘Trăim o dramă în spitale’
Infecții record în România. Cazurile au trecut de 15.000 pe zi

Numărul cazurilor a trecut deja de 15.000 pe zi, iar secțiile ATI nu mai fac față. Scenariul regăsit și anul trecut, de data asta pare unul mult mai dramatic. Semnalele de alarmă trse de manangerii de spitale sunt din ce în ce mai dese. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” spune că situația este critică, și că se va ajunge, din nou la saturarea secțiilor de ATI.

Infecții record în România. Cazurile au trecut de 15.000 pe zi

Ultimele date oficiale arată o creștere alarmantă a cazurilor de infectări pe zi. Deja am trecut de 15.000 de infectări pe zi, iar asta se reflectă și în ocuparea paturilor din secțiile ATI din spitale. Numărul mare de îmbolnăviri și numărul mic de locuri pe secțiile ATI fac ca scenariul de anul trecut să revină, dar de data asta mult mai dramatic. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, în încercarea de a mai trege un semnal de alarmă, spune că situația se degradeză dela o zi la alta, rezultatul final fiind saturarea secțiilor și imposibilitatea de a mai trata pacienții în stare gravă.

„Este o situație critică, extrem de tensionată. Număr mare de pacienți care vin, număr de locuri limitate, dificultăți de a asigura asistență, pentru că personalul e același, chiar dacă avem un număr mai mare de cazuri. E o situație dificilă și din păcate următoarele două săptămâni nu se anunță a fi mai bune”, declară Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler spune că se împuținează paturile la ATI

Situația descrisă de Beatrice Mahler este una cât se poate de reală, managerul dând exemplul institutului pe care-l conduce, unde deja nu mai sunt paturi libere pe secțiile ATI. Situația de aici a ajuns, din nou, una aproape generalizată la nivelul întrgului sistem de sănătate din România, ca urmare a noului val 4 de infectări. Ratele crescânde de noi îmbolnăviri și lipsa unui sistem coerent de acțiune, mai spune Beatric Mahler, nu va duce decât într-un singur sens, și anume cel al imposibilității tratării bolnavilor infectați cu covid în stare gravă.

„Pot să spun că avem pacienți care au nevoie de ATI și nu au un pat în ATI. Numărul de decese este în creștere. E extrem de frustrant, cu tot tratamentul, cu toată ventilația, să vezi pacienți tineri pe care îi pierzi pentru că forma de evoluție e extrem de surprinzătoare și de rapidă.

Nu mi-aș dori să ajungem în situația în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone. Trăim o dramă în spitale și trăim drama alături de oameni care vin și de familiile lor”, a mai declarat Beatrice Mahler.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI