Medalie de aur pentru România la proba de sărituri de la Campionatul European. Sabrina Maneca-Voinea participă şi în finala de la sol

Medalie de aur pentru România la proba de sărituri de la Campionatul European. Sabrina Maneca-Voinea participă şi în finala de la sol
O nouă medalie de aur pentru Romania

Reușită spectaculoasă pentru România la Campionatul European din Germania. Țara noastră a obţinut medalia de aur la proba de sărituri. Constănţeanca Sabrina Maneca-Voinea şi-a adjudecat podiumul la Munchen. Sportiva urmează să participe şi în finala de sol. Anterior, echipa de junioare a câștigat argintul, la fel și Amalia Ghigoarță la proba de individual-compus.

România, performanță la Campionatul European din Munchen

Weekend cu medalii de aur și argint pentru România. Nataţia, canotajul şi gimnastica au obţinut rezultate excelente, iar perspectiva pentru Jocurile Olimpice din 2024 (Paris) sunt îmbucurătoare. Gimnasta Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe locul 1, cu o medie de 13.250 (12.900 şi 13.600), urmată de Ming Van Eijken (Franţa, 13.066) şi July Marano (Italia, 13.033).

Medalii de aur și argint pentru sportivii noștri

La CE din Germania, țara noastră a mai obţinut medalii de argint cu echipa de junioare şi la individual-compus, prin Amalia Ghigoarţă. La ediția din acest an s-au înscris 147 de gimnaste la senioare şi 112 la junioare. Potrivit Federației Române de Canotaj, medalie de aur la Campionatele Europene de la Munchen a luat și Ionela Cozmiuc în proba de simplu vâsle feminin categorie ușoară (LW1x).

Sâmbătă, 13 august, delegația „tricoloră” de la Canotaj a reușit să ia trei medalii de aur și trei de bronz. Echipajele de dublu rame feminin și dublu rame masculin au câștigat aurul, iar bronzul i-a revenit echipajului alcătuit din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, în proba feminină de patru rame.

Timp bun și la canotaj

La proba de dublu rame masculin (M2-) a Campionatelor Europene de Canotaj (Munchen, Germania), medalia de aur a fost obținută de echipa compusă din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan. Cei doi romîni s-au impus cu timpul de 06 min, 44 sec, 28/100, devansând în finală Marea Britanie (06:46.52) şi Spania (06:49.13).

De asemenea, reprezentantele României în proba de patru rame, prin Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, vin acasă cu medalia de bronz. Canotoarele noastre au fost cronometrate cu timpul de 06 min, 53 sec, 83/100, fiind depășite în finală de Marea Britanie (06:50.92) şi Irlanda (06:52.99).

Aur la natație prin David Popovici

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Sportivul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

Cât durează competițiile

În perioada 11-21 august 2022, la Munchen se vor desfășura întrecerile continentale la mai multe sporturi, fiind a doua ediție a unui asemenea eveniment multisportiv. Prima a avut loc la Berlin și Glasgow, în urmă cu patru ani. Totodată, Campionatele Europene de Atletism de la Munchen 2022 au loc în perioada 15-21 august și fac parte din CE din capitala Bavarei.