Matteo Politti, falsul medic estetician, a încercat să își păcălească și avocatul. Daniel Ionașcu l-a prins pe picior greșit EXCLUSIV

Matteo Politti, falsul medic estetician, a încercat să își păcălească și avocatul. Daniel Ionașcu l-a prins pe picior greșit EXCLUSIV
Avocatul Daniel Ionașcu a înțeles în cele din urmă că a avut parte de un client cu totul special în persoana italianului Matteo Politti

Matteo Politti, este italianul care s-a pretins medic ani buni în România. Acesta a făcut numeroase operații de mărire a sânilor și a buzelor. Mai nou, nu a renunțat la visul lui nici după ce a ieșit din arestul Poliției. Fostul lui avocat a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, ce i-a trecut prin cap medicului fals.

Matteo Politti, falsul medic estetician, nu renunță

Matteo Politti a făcut ani buni în România pe medicul estetician, realizând numeroase intervenții de mărire a sânilor sau buzelor unor paciente. Tot ceea ce a realziat a fost fără a avea pregătirea necesară.

Fostul avocat, în exclusivitate pentru impact.ro, spune că italianul e departe de a-și fi încheiat socotelile cu statul nostru. Sau cu fostele sale paciente, dintre care multe au decis să-l dea în judecată pentru înșelăciune.

Impact.ro a încercat să afle cu ce se ocupă în prezent Matteo Politti. După scandal, a preferat în ultimele luni să intre într-un con de umbră, sperând ca uitarea să-i devină un aliat de nădejde înainte de a plăti pentru faptele sale.

Însă cele descoperite ne ridică un semn suplimentar de întrebare. Fostul lui avocat, Daniel Ionașcu, a apreciat, pentru impact.ro, că nu s-a despărțit în termeni obișnuiți de fostul său client.

„Trebuie să vă spun că contractul dintre cele două părți, avocat și Matteo Politti, a fost dus până la capăt. Cabinetul de avocatură se angajase să-l apere strict în problema legată de arestul său preventiv.

Ceea ce s-a și întâmplat. Pentru reprezentarea sa în fața instanței putea fi vorba despre o altă colaborare. Dar aceasta nu a mai apărut. Și nu din vina noastră!”, a precizat avocatul Daniel Ionașcu pentru impact.ro.

Telefonul-surpriză venit de la Colegiul Medicilor

Cunoscutul avocat a povestit, fără lux de amănunte, că la scurtă vreme după rezolvarea situației cu arestul preventiv al italianului, s-a trezit cu un telefon venit din partea Colegiului Medicilor.

Cei de acolo încercau să verifice veridicitatea spuselor lui Matteo Politti care se prezentase în fața Colegiului. Italianul afirmase nici mai mult, nici mai puțin că devenise stagiarul unui cunoscut medic român.

„Mi s-a telefonat din partea Colegiului Medicilor. M-au întrebat, într-un fel, dacă girasem pentru scenariul pe care atunci aveam să-l aud pentru prima dată. Cum că Politti devenise un fel de stagiar al unui cunoscut medic român, al cărui nume îl voi trece sub tăcere. Am infirmat, desigur, totul.

Nu știam absolut nimic! Mai târziu am înțeles că fostul meu client lăsase, cel mai probabil, impresia că eu, fostul său avocat, eram la curent cu planurile sale. Imediat am luat decizia de a pune capăt relației profesionale cu Matteo Politti. I-am transmis că «Așa ceva nu se poate!», în termenii cei mai civilizați și de atunci nu am mai auzit absolut nimic despre el”, ne-a povestit același Daniel Ionașcu.

„Lumea medicală românească intrase deja în forfotă pe acest subiect”

El spune că gestul l-a surprins foarte tare. Lumea medicală românească devenise oricum foarte sensibilă față de acest subiect care a ținut o bună vreme capul de afiș al presei centrale.

„M-am gândit, mai târziu, la strategia gândită de Matteo Politti și mi s-a părut suspectă. Nu știu cum și cu cine s-a sfătuit pentru așa ceva. Dar în loc să arate că a greșit, el a încercat exact contrariul.

În plus, lumea medicală românească intrase deja în forfotă pe acest subiect și se trăseseră numeroase semnale de alarmă!”, a mai spus fostul avocat al italianului ce continua parcă prin acțiunile sale să se pretindă medic în fața celorlalți.

Matteo Politti, o nouă înfățișare la tribunal

La începutul acestui an, Matteo Politti a fost așteptat la o nouă înfățișare a procesului ce i s-a deschis în anul 2020 la Judecătoria Sectorului 1, unde au avut loc audierea martorilor în procesul de înșelăciune la adresa lui Politti. Cel puțin zece persoane au calitatea de părți civile sau părți vătămate în procesul lui Matteo Politti: Niculae Mădălina Ioana, Iancu Monica Diana, Mazilu Luiza, Subţirelu Oana Gabriela, Guţanu Aliona, Cornacchia Maria, Filimon Diana Mihaela, Scarlat Nicoleta, Dameh Ghassan și Filip Cristina Iulia.

Matteo Politti a lucrat până în 2019 drept chirurg plastician pentru cinci unități medicale din România fără să aibă nicio calificarea și nici drepturile necesare. Având la activ doar opt clase, italianului i se atribuise totuși un cod de parafă de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, prin gestul unui funcționar public din cadrul Biroului de Informatică și Biostatistică Medicală, căruia italianul i-a prezentat o copie după un act eliberat în Kosovo.

Matteo Politti a fost prins în 2019 de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară. Ulterior, a fost transportat în Capitală, arestat pentru 29 de zile, măsura arestului preventiv fiind prelungită pe durata mai multor luni.

În țara natală, Matteo Politti a primit în 2011 o sentinţă de condamnare de un an şi jumătate, cu suspendare însă, după ce s-a descoperit că minţise timp de mai mulţi ani că e medic, profitând că avea acelaşi nume de familie cu cel al unui reputat cardiolog din Modena, Luigi Vincenzo Politti.

Urmăriți Playtech.ro și pe