Măsuri prelungite pâna la finalul lui 2020. Ce a decis acum Guvernul, din cauza pandemiei de covid-19

Măsuri prelungite pâna la finalul lui 2020. Ce a decis acum Guvernul, din cauza pandemiei de covid-19

Guvernul, în ședința de joi, prin OUG, anunță măsuri prelungite până la finalul anului 2020. În contextul actualei crize unele măsuri au fost eliminate, iar altele au fost prelungite.

Măsuri prelungite pâna la finalul lui 2020

Prin noile acte normative Guvernul a decis în privința unori măsuri prelungite pâna la finele anului 2020. Noile acte normative fac referire la asigurările sociale și la unele servicii medicale decontate. Mai ales pentru cei  afectați de actuala pandemie generată de noul coronavirus.

În aceleași Ordonanțe se regăsesc și măsuri prelungite până la finalul anului 2020 pentru decontarea lunară a indemnizațiilor pentru unitățile spitalicești. În aceeași situație vor fi și alocarea fondurilor pentru achiziționarea de paturi și instrumente medicale. Toate acestea sunt necesare în derularea tratamentelor, dar și a consultațiilor din regim ambulatoriu.

Ce a decis acum Guvernul, din cauza pandemiei de Covid-19

Alte măsuri prelungite până la finalul anului 2020 fac referire la medicația compensată eliberată de medicii de familie. În acest caz, Guvernul a decis menținerea subvențiilor prin intermediul de asigurări naționale de sănătate. În același context Guvernul Orban a mai anunțat prelungirea unor măsuri ce au ca scop continuarea acordărilor de indemnizații pentru concediile medicale.

Măsuri prelungite pâna la finalul lui 2020. Ce a decis acum Guvernul, din cauza pandemiei de covid-19
Măsuri prelungite pâna la finalul lui 2020 în ședința de aseară de Guvern

Plățile, ca și până acum, se vor face prin intermediul Fondului Național de Asigurări Sociale de Sănătate. Măsura vizează persoanele aflate în izolare, carantină sau spitalizare. Toate aecste măsuri prelungite au ca termen final data de 31 decembrie 2020. În funcție de evoluția situației actuale, Guvernul va lua și alte măsuri sau le va prelungi pe cele existente.

România, un butoi de pulbere și măsuri prelungite până la finalul anului 2020

Până la această oră, în România, sunt 94.877 persoane considerate a fi vindecate de noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că totalul cazurilor de infectări cu noul coronavirus, la nivel național, a ajuns la cifra de 118.054. În ceea ce privește numărul persoanelor decedate, Grupul de Comunicare Strategică anunță că 4.591 de persoane au murit în România, până acum, din cauza infectării cu COVID 19.

Nici din punct de vedere economic România nu stă foarte bine în această perioadă. Rata de schimb valutar a monedei naționale a suferit o creștere considerabilă. Cursul publicat de BNR astăzi pentru un euro fiind de 4,8750 Lei, cu o creștere de 0.0028 Lei, față de ziua precedentă.

Măsuri prelungite pâna la finalul lui 2020. Ce a decis acum Guvernul, din cauza pandemiei de covid-19
Măsuri prelungite dar fără proiecte de redresa economică viabile

Rămâne de văzut ce măsuri prelungite vor mai anunța cei de la guvernare și care vor fi proiectele de redresare economică pentru următoarea perioadă. Se anunță vremuri grele, iar România încă se zbate pentru a se menține pe linia de plutire. Ar fi un adevărat dezastru dacă România ar ajunge în zona de faliment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI