Măsuri drastice luate în România, din cauza gripei. Ce se întâmplă la Institutul Matei Balș

Măsuri drastice luate în România, din cauza gripei. Ce se întâmplă la Institutul Matei Balș

S-au luat măsuri drastice în România din cauza gripei. Accesul vizitatorilor la Institutul ”Matei Balș” a fost restricționat. De asemenea, restricții s-au impus și la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală.

Măsuri drastice luate în România, din cauza gripei

Accesul vizitatorilor la Institutul ”Matei Balș” din București a fost restricționat întocmai pentru a limita răspândirea cazurilor de gripă, este anunțul unității sanitare. Acesta este însă al doilea spital care impune această măsură. Conducerea Institutului ”Matei Balș” a anunțat că accesul persoanelor care vin în vizită la bolnavii internați a fost limitat. Această decizie a venit pe fondul numărului tot mai mare de îmbolnăviri de virusul gripal.

De asemenea, accesul vizitatorilor a fost restricționat și la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală. În această unitate au fost confirmate două cazuri de gripă de tip A.

Care este diferenţa dintre gripă şi răceală

Specialiștii susțin că există o diferență clară între gripă și răceală. Gripa de sezon este cauzată de virusuri umane gripale care infectează căile respiratorii, respectiv nas, gât, bronhii şi uneori plămâni. Cele mai frecvente simptome ale gripei sunt:  febră, durere de gât, secreţii nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap. De asemenea, spre deosebire de răceală, gripa se manifestă și prin dureri musculare.

Mai mult decât atât, gripa apare brusc, în timp ce debutul răcelii este mai lent și este însoţit de usturimi în gât, nas înfundat şi dureri de cap. În ceea ce priveşte temperatura corpului, în cazul gripei aceasta depăşeşte 38 de grade, iar în cazul răcelii bolnavii nu au temperatură, ci stări febrile.

Gripa se poate trata cu antivirale, dar acestea se iau la începutul infecţiei. Dacă aveţi dureri musculare, dureri de cap şi febră mare mergeţi de urgenţă la spital, mai ales dacă în toamnă aţi ratat vaccinul antigripal. Gripa nu se tratează cu antibiotice și cea mai eficientă măsură de prevenire a gripei este vaccinul antigripal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI