Număr alarmant de cazuri de gripă, la Buzău. Printre bolnavi, foarte mulți copii

Număr alarmant de cazuri de gripă, la Buzău. Printre bolnavi, foarte mulți copii
Număr alarmant de cazuri de gripă, la Buzău

Numărul pacienților care au fost diagnosticați cu gripă la Spitalul Judeţean Buzău a ajuns la 15, printre aceștia aflându-se și 3 copii, care au fost internaţi în Centrul Maternal. Autorităţile de sănătate publică au luat decizia restricţionării vizitelor în centrul maternal.

UPDATE: marți, 21 ianuarie, ora 11:00

Alți unsprezece copii au mai fost diagnosticaţi cu gripă la testul rapid în cursul zilei de luni, după ce în weekend alte 12 persoane au primit acest diagnostic. Unii dintre pacienţi au fost transferaţi la spitale din Bucureşti, cu insuficienţă respiratorie şi febră foarte mare. Mai mult, în cazul a două probe prelevate de la elevi de la o şcoală din Municipiu, unde au apărut primele suspiciuni, Direcţia de Sănătate Publică a primit confirmarea diagnosticului de gripă, potrivit news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, în cursul zilei de luni, 20 ianuarie, 11 copii au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A sau B. Vârsta pacienților este cuprinsă între 4 şi 17 ani, unii fiind trimişi la Secţia de boli infecţioase pentru a fi internaţi, alţii au fost lăsaţi să plece acasă cu tratament şi cu recomandarea de a reveni la spital dacă starea de sănătate li se înrăutăţeşte.

Număr alarmant de cazuri de gripă, la Buzău

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, a precizat că numărul bolnavilor diagnosticați cu gripă a ajuns șa 15, după ce alți 3 copii au primit acest diagnostic în urma efectuării testelor rapide. Unul dintre ei a fost internat în Secţia de boli infecţioase, iar doi au fost externaţi și li s-a prescris tratament antiviral.

Doar în weekend-ul trecut au fost diagnosticați cu gripă de tip A sau B 12 buzoieni, în urma testelor rapide efectuate de către medici, 11 dintre ei fiind copii. Printre ei se află și trei frați de 2, 4 și 8 ani, care erau internaţi cu mama lor în Centrul Maternal din municipiul Buzău. În centru se mai află internate 7 mame şi 15 copii cu vârste între 4 şi 16 ani.

Autoritățile de sănătate publică au luat decizia de a restricționa vizitele în centrul maternal, iar în perioada următoare nu vor mai fi internate alte mame cu copiii lor. Conducerea Spitalului Judeţean Buzău a suspendat vizitele în secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie, din cauza numărului mare de infecţii respiratorii şi de cazuri de gripă confirmate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI