Măștile îi fac mai atractivi pe bărbați. Studiul aiuritor care a apărut acum

Măștile îi fac mai atractivi pe bărbați. Studiul aiuritor care a apărut acum

Un studiu realizat recent a arătat că bărbații care poartă mască chirurgicală albastră sunt percepuți ca fiind mai atractivi de către femei. Au existat puține aspecte pozitive de la începutul pandemiei de Covid și până în prezent, însă academicienii britanici par să fi descoperit unul: bărbații arată mai bine cu măști de protecție. Mai multe detalii despre studiul aiuritor, în continuare.

Măștile îi fac mai atractivi pe bărbați

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff din Regatul Unit au fost surprinși să constate că atât femeile, și mai ales bărbații sunt apreciați ca fiind mai atractivi având jumătatea inferioară a feței acoperită.

În ceea ce ar putea fi o lovitură pentru pentru mediul înconjurător, cercetătorii au descoperit detaliul uluitor: o față acoperită cu o mască chirurgicală de unică folosință este considerată cea mai atrăgătoare.

Dr. Michael Lewis, un lector de la școala de psihologie a Universității Cardiff și un expert în fețe, a spus că cercetările efectuate înainte de izbucnirea pandemiei au descoperit că măștile medicale sterile reduc atractivitatea deoarece sunt asociate cu o afecțiune sau boală.

„Am vrut să testăm dacă acest lucru s-a schimbat de când acoperirile feței au devenit omniprezente și să înțelegem dacă tipul de mască a avut vreun efect“, a spus el, potrivit theguardian.com.

Citește și: Americani vaccinați, fără măști de protecție în spațiile deschise. Decizia surpriză din SUA

Studiul aiuritor care a apărut acum

Dr. Michael Lewis a adăugat următoarele: „Studiul nostru sugerează că fețele sunt considerate cele mai atractive atunci când sunt acoperite cu măști medicale. Acest lucru se poate datora faptului că suntem obișnuiți ca lucrătorii din domeniul sănătății să poarte măști albastre și acum le asociem cu persoane care au profesii medicale sau de îngrijire. Într-un moment în care ne simțim vulnerabili, s-ar putea să găsim liniștitoare purtarea măștilor medicale și, prin urmare, dezvoltăm gânduri pozitive față de purtător“. 

Prima parte a cercetării a fost efectuată în luna februarie a anului 2021, moment în care populați britanică era obișnuită să poarte măști chirurgicale în anumite circumstanțe.

În cadrul studiului, 43 de femei au fost rugate să evalueze, pe o scară de la 1 la 10, atractivitatea imaginilor cu fete masculine fără mască, purtând o mască de pânză simplă, o mască medicală albastră și ținând o carte neagră, simplă, la nivelul jumătății inferioare a feței.

Participantele au spus că cei care poartă o mască simplă de pânză sunt semnificativ mai atractivi decât cei fără măști sau cei ale căror fețe au fost parțial ascunse de carte. Masca chirurgicală albastră de unică folosință a câștigat însă „trandul“, căci, în viziunea femeilor, aceasta îi face pe purtători să arate și mai bine.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI