14 ian. 2022 | 08:42

Măștile îi fac mai atractivi pe bărbați. Studiul aiuritor care a apărut acum

Diverse
Măștile îi fac mai atractivi pe bărbați. Studiul aiuritor care a apărut acum

Un studiu realizat recent a arătat că bărbații care poartă mască chirurgicală albastră sunt percepuți ca fiind mai atractivi de către femei. Au existat puține aspecte pozitive de la începutul pandemiei de Covid și până în prezent, însă academicienii britanici par să fi descoperit unul: bărbații arată mai bine cu măști de protecție. Mai multe detalii despre studiul aiuritor, în continuare.

Măștile îi fac mai atractivi pe bărbați

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff din Regatul Unit au fost surprinși să constate că atât femeile, și mai ales bărbații sunt apreciați ca fiind mai atractivi având jumătatea inferioară a feței acoperită.

În ceea ce ar putea fi o lovitură pentru pentru mediul înconjurător, cercetătorii au descoperit detaliul uluitor: o față acoperită cu o mască chirurgicală de unică folosință este considerată cea mai atrăgătoare.

Dr. Michael Lewis, un lector de la școala de psihologie a Universității Cardiff și un expert în fețe, a spus că cercetările efectuate înainte de izbucnirea pandemiei au descoperit că măștile medicale sterile reduc atractivitatea deoarece sunt asociate cu o afecțiune sau boală.

„Am vrut să testăm dacă acest lucru s-a schimbat de când acoperirile feței au devenit omniprezente și să înțelegem dacă tipul de mască a avut vreun efect“, a spus el, potrivit theguardian.com.

Citește și: Americani vaccinați, fără măști de protecție în spațiile deschise. Decizia surpriză din SUA

Studiul aiuritor care a apărut acum

Dr. Michael Lewis a adăugat următoarele: „Studiul nostru sugerează că fețele sunt considerate cele mai atractive atunci când sunt acoperite cu măști medicale. Acest lucru se poate datora faptului că suntem obișnuiți ca lucrătorii din domeniul sănătății să poarte măști albastre și acum le asociem cu persoane care au profesii medicale sau de îngrijire. Într-un moment în care ne simțim vulnerabili, s-ar putea să găsim liniștitoare purtarea măștilor medicale și, prin urmare, dezvoltăm gânduri pozitive față de purtător“. 

Prima parte a cercetării a fost efectuată în luna februarie a anului 2021, moment în care populați britanică era obișnuită să poarte măști chirurgicale în anumite circumstanțe.

În cadrul studiului, 43 de femei au fost rugate să evalueze, pe o scară de la 1 la 10, atractivitatea imaginilor cu fete masculine fără mască, purtând o mască de pânză simplă, o mască medicală albastră și ținând o carte neagră, simplă, la nivelul jumătății inferioare a feței.

Participantele au spus că cei care poartă o mască simplă de pânză sunt semnificativ mai atractivi decât cei fără măști sau cei ale căror fețe au fost parțial ascunse de carte. Masca chirurgicală albastră de unică folosință a câștigat însă „trandul“, căci, în viziunea femeilor, aceasta îi face pe purtători să arate și mai bine.

 

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Vești proaste despre Florin Piersic. I-ar putea tăia piciorul - surse
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Vladimir Putin a luat decizia finală. Nu mai e cale de întoarcere
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro