Americani vaccinați, fără măști de protecție în spațiile deschise. Decizia surpriză din SUA

Americani vaccinați, fără măști de protecție în spațiile deschise. Decizia surpriză din SUA
CDC: ”focarul de coronavirus care a ucis peste 570.000 de oameni în SUA”

O lungă perioadă America a fost lovită crunt de Pandemie. Acum lucrurile pare că merg într-o direcție bună. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și-au relaxat liniile directoare privind purtarea măștilor în aer liber. În cursul zilei de ieri oficialii CDC au declarat că americanii complet vaccinați nu mai trebuie să-și acopere fețele decât dacă se află în spațiii închise.

CDC le dă voie americanilor fără mască în spațiile publice

CDC anunța în cursul zilei de ieri că americanii vor putea să iasă în spațiul public fără a mai purta masca de protecție. Schimbarea intervine deoarece mai mult de jumătate dintre adulții americani au primit cel puțin o doză de vaccin coronavirus.

În același timp, conform datelor statistice, mai mult de o treime au fost vaccinați complet. CDC mai spune că și cei care nu sunt vaccinați pot ieși afară fără măști și în unele cazuri.

Noua îndrumare reprezintă un alt pas atent calibrat pe drumul de întoarcere la normal. Până acum focarul de coronavirus a ucis peste 570.000 de oameni în SUA. În cea mai mare parte a anului trecut, CDC îi sfătuise pe americani să poarte măști în aer liber.

”Astăzi, sper, este o zi în care putem face un alt pas înapoi la normalitatea de dinainte. În ultimul an, am petrecut mult timp spunând americanilor ce nu puteți face.

Astăzi, vă voi spune câteva dintre lucrurile pe care le puteți face, dacă sunteți complet vaccinat.”, a spus directorul CDC, dr. Rochelle Walensky.

Walensky a declarat că decizia a fost determinată de creșterea numărului de vaccinări. De asemenea a fost influențată și de scăderea numărului de cazuri COVID-19, spitalizări și decese. Ultimele cercetări arată că mai puțin de 10% din cazurile documentate de transmitere a virusului au avut loc în aer liber.

”Este întoarcerea la libertate”

Dr. Mike Saag, expert în boli infecțioase la Universitatea Alabama din Birmingham, a salutat noile decizii luate de CDC.  Unii experți au descris relaxarea drept o recompensă și un motivator pentru ca mai mulți oameni să se vaccineze.

”Este întoarcerea la libertate. Este important că putem face din nou activități normale. Nu suntem încă acolo, dar suntem pe drumul cel bun. Și acesta este un lucru frumos. Concluzia este clară!

Dacă sunteți vaccinat, puteți face mai multe lucruri, mai sigur, atât în aer liber, cât și în interior. Așadar, pentru cei care nu s-au vaccinat încă, acesta este un alt motiv excelent pentru a vă vaccina acum.”, declara Joe Biden după anunțul CDC.

CDC a fost prudent în deciziile luate în timpul crizei. Acum a susținut în esență ceea ce mulți americani au făcut deja în ultimele câteva săptămâni. Oficialii CDC spun că, indiferent dacă sunt sau nu complet vaccinați, oamenii nu trebuie să poarte măști în aer liber.

Nu ar trebui să le poarte atunci când merg pe jos, sau când merg cu bicicleta. De asemenea, pot rămâne fără mască în mici întâlniri în aer liber cu persoane complet vaccinate.

Dar persoanele nevaccinate ar trebui să poarte măști la adunările în aer liber care includ alte persoane nevaccinate. De asemenea, ar trebui să-și țină fața acoperită atunci când iau masa la restaurante în aer liber cu prieteni din mai multe gospodării.

Și toată lumea, complet vaccinată sau nu, ar trebui să continue să poarte măști la evenimente aglomerate în aer liber, mai spune CDC. Agenția continuă să recomande măști în locuri publice interioare. ”Este încă cursul mai sigur chiar și pentru persoanele vaccinate”, a declarat șeful CDC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI