Măști de față cu bicarbonat de sodiu. Ce ingrediente trebuie să folosești: rețete

Este un ingredient banal și ieftin, la îndemâna oricui, cu multiple beneficii fantastice. Bicarbonatul de sodiu este ingredientul ideal pentru măștile faciale, reușind să aducă efecte uimitoare asupra pielii. Mai jos, puteți să găsește rețete de mști pe bază de bicarbonat de sodiu care vă pot fi de mare folos.

Ce trebuie să faceți înainte de a aplica măști cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu este recomandat persoanelor cu ten sensinbil, pentru că poate cauza roșeață, iritații sau uscăciune. Dar bicarbonatul de sodiu reprezintă ingredientul ideal pentru a trata problemele legate de acnee. De altfel, este o bună soluție pentru și pielea inflamată, în urma alergiilor sau a expunerii la soare.

Pentru a vă asigura că pielea nu reacționează negativ asupra pielii, puteți aplica o cantitate mică pe mână cu mișcări circulare.

Măști faciale pe bază de bicarbonat de sodiu

Cea mai simplă mască facială, prezentată de Agenda ta de sănătate,  este cea care are la bază bicarbonatl de sodiu și apa. Bicarbonatul de sodiu este eficient și de unul singur. Așadar, aveți nevoie de o linguriță de bicarbonat de sodiu, peste care să adăugați câteva picături de apă. Amestecați până obțineți o pastă, iar apoi aplicați-o pe față. Curățați tenul cu mișcări circulare, evitând zona ochilor, și nu apăsați.

Mișcările trebuie să fie blânde, iar rutina de îngrijire poate să dureze în jur de un minut.

Mască cu bicarbonat de sodiu pentru exfoliere

  • bicarbonat de sodiu
  • ulei de cocos

Amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de ulei de cocos, iar cu soluția obținută faceți un mic masaj facial.
Dacă aveți tenul gras, puteți să faceți o mască de exfoliere doar din bicarbonat de sodiu și apă.

Mască cu bicarbonat de sodiu pentru hidratare

  • bicarbonat de sodiu
  • miere
  • ulei de argan sau ulei de măsline

Această combinație oferă vitamine și acizi grași esențiali, care stimulează metabolismul celular și menține hidratarea pielii. Are efect antiseptic și antiinflamator.

Bicarbonatul de sodiu și beneficiile lui

  • tratament împotriva acneei
  • curățarea feței de punctele negre
  • pete
  • eliminarea aspectului lucios al pielii
  • curăță pielea, după ce este expusă la diverși factori, razele solare, toxine, praf

Are efecte antiseptice și antiinflamatorii, ajută la curățarea porilor, exfoliază pielea și îi echilibrează nivelul ph-ului.
Diminuează efectul cearcănelor și ne scapă pielea de acnee.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI