Mașina preferată de români are kilometrajul dat înapoi cel mai des. Mare atenție, șoferi!

Mașina preferată de români are kilometrajul dat înapoi cel mai des. Mare atenție, șoferi!
Mașina care are cel mai des kilometrajul dat înapoi. La ce trebuie să fie mai atenți conducătorii auto?

Românii preferă în special o mașină. Din păcate, aceasta face parte din categoria automobilelor cu kilometrajul dat înapoi cel mai des. Ce arată un studiu? Șoferii trebuie să-și reconsidere topul vehiculelor preferate!

Mașina cu kilometrajul dat înapoi cel mai des: șoferii trebuie să fie atenți la alegeri

Un studiu realizat recent de carVertical arată că mulți dintre șoferi aleg să dea banii pe mașini premium germane. Tot aceștia sunt cei mai expuși riscului de a achiziționa un autoturism care are kilometrajul dat înapoi.

Acest studiu a fost realizat cu ajutorul a peste 70.000 de raporte ale unor mașini rulate între noiembrie 2020 și noiembrie 2021. Specialiștii au constatat faptul că vehiculele premium germane sunt cele care au kilometrajul schimbat.

În cadrul analizei au intrat 18 piețe auto diferite precum: România, Ungaria, Franța, Slovenia, Slovacia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Germania, Croația, Rusia, Statele Unite ale Americii și Italia.

Explicațiile unui expert

„Jumătate din top 10 este ocupat de modele ale acestui producător. Lucru care se corelează cu cererea de vehicule BMW uzate din diferite piețe. Datele arată și că mașinile mai scumpe au șanse mai mari să aibă kilometrajul dat înapoi, iar acest detaliu ar trebui luat în seamă la cumpărarea unui vehicul la mâna a doua. Este exact momentul cel mai prielnic în care se impune o verificare a odometrului”, spune Matas Buzelis, expert auto carVertical, potrivit ziare.com.

Pe locurile 2 și 3 se afle BMW Seria 7 și Subaru Outback. Audi A8 este pe locul 5, iar Audi 7 ocupă locul 10 în topul menționat. Specialistul a mai explicat faptul că prezența mașinilor din segmentul premium printre mașinile cu kilometrajul dat înapoi se datorează dorinței de a face profit cât mai mult.

Aduce câștig vânzătorilor

Aceasta este o practică deja cunoscută, rapidă și ieftină pentru a aduce câștig în rândul vânzătorilor necinstiți de mașini. Vehiculele fabricate între anii 2006 și 2016 sunt mașinile al căror kilometraj este cel mai des dat înapoi.

„Lista mașinilor al căror kilometraj este cel mai des dat înapoi este alcătuită în principal din mașini premium, dar există totuși și câteva modele economy care au o pondere mai mică din numărul total al mașinilor cu odometrul manipulat.

Toate, indiferent că vorbim de modelele premium sau de mărci precum Subaru, Ford și Volkswagen, aparțin aceleiași grupe de vârstă. Se pare că cel mai des mașinile cu o vechime între 5 și 15 ani sunt cele cu kilometrajul dat înapoi.”, mai explică acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI