Masca revine în şcoli. Alexandru Rafila, despre regulile noului an şcolar. „La orele de Sport nu se va purta”

Masca revine în şcoli. Alexandru Rafila, despre regulile noului an şcolar. „La orele de Sport nu se va purta”
Alexandru Rafila recomandă ca masca de protecție să revină în şcoli

Masca revine în şcoli! Conform unor noi date, valul șase al pandemiei de covid este în plină desfășurare. Datele publicate astăzi de Ministerul Sănătații arată că ultimele 24 de ore au înregistrat 4.689 cazuri noi de infectări. În acest context, ministrul Alexandru Rafila vorbește de posibila revenire a măștilor de protecție în școli. În aceeași declarație Alexandru Rafila a vorbit și despre regulile noului an şcolar.

Alexandru Rafila recomandă ca masca de protecție să revină în şcoli

Numărul cazurilor de noi infectări au crescut, ajungând astăzi la 4.689 cazuri noi. În acest context au apărut și zvonurile despre o nouă revenire la restricții, poate nu atât de dure ca cele de până acum, dar, conform ministrului Alexandru Rafila, în funcție de creșterea cazurilor este posibilă. În conferința de astăzi, Alexandru Rafila recomandă ca masca de protecție să revină în şcoli:

„Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut. Masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport. Ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă.

Aerisirea spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a afirmat Alexandru Rafila.

Pentru un BestRucsac personalizat cu eroul preferat al copilului tău, pe bestmag.ro foloseste codul „playtech” și beneficiezi de o reducere de 5% la orice model de rucsac sau troller.

Scoala cu prezența fizică

În același context, Alexandru Rafila a mai declarat că nu se pune problema începerii anului școlar altfel, decât în format fizic. Doar în cazul în care se vor depista mai multe cazuri, la nivelul unei unități școlare, doar aceea va fi închisă:

„Trebuie să acționezi chirurgical, dacă se poate spune așa. Oprești școala, oprești transmiterea, două-trei săptămâni după care reiei cursurile.

Și nu în toată țara, ci strict într-un județ unde ai un număr mare de cazuri în spital.”, a mai declarat ministrul Alexandru Rafila.

Cazurile au crescut în ultima perioadă. Cu toate astea, nici ministrul Sorin Cîmpeanu nu a dat de înțeles că școala va avea și o parte de predare online. În funcție de evoluția cazurilor, se vor lua decizii punctuale, acolo unde va fi nevoie.