O nouă localitate din România intră în carantină. Detalii de ultimă oră

O nouă localitate din România intră în carantină. Detalii de ultimă oră
O nouă localitate din România intră în carantină. Detalii de ultimă oră

Satul Gornet din Prahova a intrat în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a hotărât miercuri instituirea carantinei zonale în satul Gornet, comuna Gornet, Prahova. În ultimele două săptămâni, în sat au fost depistate 15 cazuri de coronavirus.

Încă o localitate din România intră în carantină. Detaliile de ultimă oră

Satul Gornet din Prahova a intrat în carantină din cauza a 15 cazuri de coronavirus, din data de 22 iulie orele 22:00, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura carantinei a fost luată pentru 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a coronavirusului, informează Prefectura Prahova.

Această hotărâre a fost adoptată (…) deoarece: în comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 -20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice„, anunță Prefectura Prahova.

Comuna Gornet din Prahova a intrat în carantină
Comuna Gornet din Prahova a intrat în carantină

Carantina vine în sprijinul cetățenilor care nu sunt infectați cu coronavirus

În Gornet există doi medici de familie, iar în comună se află mai multe magazine şi o farmacie. De asemenea, în localitate sunt trei poliţişti locali şi cinci angajaţi la pază locală. Satul Gornet face parte din comuna Gornet. Comuna are patru sate.

Măsura carantinării nu este egală cu închiderea unei localităţi, ci vine în sprijinul cetăţenilor care nu sunt infectaţi şi asigură o mai bună gestionare a combaterii răspândirii bolilor. (…) Intrarea/ieşirea în/din satul Gornet, judeţul Prahova, este permisă doar prin căile deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale„, mai arată comunicatul Prefecturii Prahova. Satul Gornet face parte din comuna Gornet, județul Prahova. Comuna are patru sate în componență și o populație totală de 3.000 de locuitori.

Președintele CJ Prahova consideră un abuz instituirea carantinei în Gornet

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), consideră un „abuz” decizia de impunere a carantinei zonale în satul Gornet.

Sunt elemente abuzive luate în calcul pentru o asemenea decizie. Trei la mie este o cifră mult prea mică, iar perioada de două săptămâni care este monitorizată în acest sens este prea mare, pentru că, în acest timp, multe cazuri se pot negativa. De exemplu, la Gornet au fost 15 cazuri în două săptămâni, dar opt dintre cei infectaţi sunt deja negativi. Eu am votat clar împotriva instituirii carantinei. Nu e normal! Este un abuz„, a declarat Bogdan Toader pentru Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI