04 mart. 2022 | 18:15

Mărturia dramatică a unei ucrainence din Harkov: ‘Mama stă în Moscova și nu mă crede că suntem bombardați, oamenii sunt spălați pe creier’

Știri generale
Mărturia dramatică a unei ucrainence din Harkov: ‘Mama stă în Moscova și nu mă crede că suntem bombardați, oamenii sunt spălați pe creier’
Mărturia unei ucrainence din Harkov: mama ei din Moscova nu crede în existența războiului

O tânără în vârstă de 25 de ani din Ucraina a vorbit constant cu mama ei pe tot parcursul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Cea care i-a dat viață locuiește la Moscova și susține că nu crede în existența războiului. Fata i-a trimis inclusiv filmulețe din orașul ei natal puternic bombardat, dar nici așa nu a convins-o pe mama ei de pericolul în care se află. Ce cred părinții ei că se întâmplă?

O tânără din Harkov, despre război: mama ei din Moscova nu crede în existența conflictului. ,,Oamenii sunt spălați pe creier”

Oleksandra are 25 de ani și se află în mijlocul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Tânăra a reușit să discute zi de zi cu mama sa care se află în Moscova. Ea i-a povestit în detaliu ce se întâmplă în orașul ei natal puternic bombardat de ruși.

Din păcate, nici măcar filmulețele video nu au făcut-o pe cea care i-a dat viață să creadă realitatea cruntă. Părinții ei își fac griji pentru aceasta, dar continuă să îi repete că probabil atacurile militare sunt din întâmplare ,că armata rusă nu va viza niciodată civilii.’ De asemenea, tot ei susțin puternic faptul că ,ucrainenii sunt cei care își ucid propriul popor.’

„Nu am vrut să-mi sperii părinții, dar am început să le spun direct că civilii și copiii mor”, spune ea. „Dar deși își fac griji pentru mine, tot spun că probabil se întâmplă doar din întâmplare, că armata rusă nu va viza niciodată civili. Că ucrainenii sunt cei care își ucid propriul popor”.

,,Mama mea a citat exact televiziunea rusă”

Oleksandra mărturisește că cei dragi care se află peste graniță au parte de alte informații total eronate în această perioadă. Tânăra dă vina pe presa rusă strict controlată care învăluie adevărul în povești care să pună liderul și poporul într-o lumină bună.

Cea din urmă mai spune că mama sa doar repetă continuu veștile aflate pe posturile de televiziune de stat ruse. Ambii ei părinți au înțeles că în Ucraina sunt niște acțiuni militare, crezând că rușii au venit să elibereze oameni, fără să strice nimic.

„M-a speriat foarte mult când mama mea a citat exact televiziunea rusă. Sunt doar oameni care se spală creierul. Și oamenii au încredere în ei”, spune Oleksandra. „Părinții mei înțeleg că aici se întâmplă niște acțiuni militare.

Dar ei spun: „Rușii au venit să te elibereze. Nu vor strica nimic, nu te vor atinge. Ei vizează doar baze militare”. ,,Aproape că am uitat cum sună tăcerea. Ei bombardează non-stop”, a spus ea. (Sursa: bbc.com)

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în NOAPTEA de ÎNVIERE! Chiar e PĂCAT MARE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro