Mărturia dramatică a unei ucrainence din Harkov: ‘Mama stă în Moscova și nu mă crede că suntem bombardați, oamenii sunt spălați pe creier’

Mărturia dramatică a unei ucrainence din Harkov: ‘Mama stă în Moscova și nu mă crede că suntem bombardați, oamenii sunt spălați pe creier’
Mărturia unei ucrainence din Harkov: mama ei din Moscova nu crede în existența războiului

O tânără în vârstă de 25 de ani din Ucraina a vorbit constant cu mama ei pe tot parcursul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Cea care i-a dat viață locuiește la Moscova și susține că nu crede în existența războiului. Fata i-a trimis inclusiv filmulețe din orașul ei natal puternic bombardat, dar nici așa nu a convins-o pe mama ei de pericolul în care se află. Ce cred părinții ei că se întâmplă?

O tânără din Harkov, despre război: mama ei din Moscova nu crede în existența conflictului. ,,Oamenii sunt spălați pe creier”

Oleksandra are 25 de ani și se află în mijlocul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Tânăra a reușit să discute zi de zi cu mama sa care se află în Moscova. Ea i-a povestit în detaliu ce se întâmplă în orașul ei natal puternic bombardat de ruși.

Din păcate, nici măcar filmulețele video nu au făcut-o pe cea care i-a dat viață să creadă realitatea cruntă. Părinții ei își fac griji pentru aceasta, dar continuă să îi repete că probabil atacurile militare sunt din întâmplare ,că armata rusă nu va viza niciodată civilii.’ De asemenea, tot ei susțin puternic faptul că ,ucrainenii sunt cei care își ucid propriul popor.’

„Nu am vrut să-mi sperii părinții, dar am început să le spun direct că civilii și copiii mor”, spune ea. „Dar deși își fac griji pentru mine, tot spun că probabil se întâmplă doar din întâmplare, că armata rusă nu va viza niciodată civili. Că ucrainenii sunt cei care își ucid propriul popor”.

,,Mama mea a citat exact televiziunea rusă”

Oleksandra mărturisește că cei dragi care se află peste graniță au parte de alte informații total eronate în această perioadă. Tânăra dă vina pe presa rusă strict controlată care învăluie adevărul în povești care să pună liderul și poporul într-o lumină bună.

Cea din urmă mai spune că mama sa doar repetă continuu veștile aflate pe posturile de televiziune de stat ruse. Ambii ei părinți au înțeles că în Ucraina sunt niște acțiuni militare, crezând că rușii au venit să elibereze oameni, fără să strice nimic.

„M-a speriat foarte mult când mama mea a citat exact televiziunea rusă. Sunt doar oameni care se spală creierul. Și oamenii au încredere în ei”, spune Oleksandra. „Părinții mei înțeleg că aici se întâmplă niște acțiuni militare.

Dar ei spun: „Rușii au venit să te elibereze. Nu vor strica nimic, nu te vor atinge. Ei vizează doar baze militare”. ,,Aproape că am uitat cum sună tăcerea. Ei bombardează non-stop”, a spus ea. (Sursa: bbc.com)

Urmăriți Playtech.ro și pe