Mark Zuckerberg, decizie radicală. De ce și-a lăsat fata fără avere

Mark Zuckerberg, decizie radicală. De ce și-a lăsat fata fără avere

A avea părinți bogați și celebri vine cu avantajele sale, Dar unele vedete nu caută să le transmită copiilor lor bogăția. Unii caută în schimb să-și doneze bogățiile pentru caritate sau pur și simplu își doresc ca copiii lor să se descurce singuri.

Mark Zuckerberg, decizie radicală în ceea ce o privește pe fiica sa

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a devenit miliardar înainte de 32 de ani și astăzi valorează 50 de miliarde de dolari. Dar nu va împărți majoritatea banilor cu fiica sa, Max. Într-o scrisoare către fiica lor nou-născută, Zuckerberg și soția sa, dr. Priscilla Chan, s-au angajat să cedeze 99% din acțiunile companiei lor, care au depășit 45 miliarde de dolari la acea vreme. Conform scrisorii, obiectivul cuplului în donarea fondurilor este acela de a „promova potențialul uman și de a promova egalitatea pentru toți copiii din următoarea generație.”

De ce și-a lăsat fata fără avere

CEO-ul Facebook și soția sa, Priscilla Chan, puteau să le cumpere cele două fiice aproape orice. Dar ei nu. Zuckerberg a declarat pentru Gayle King CBS cum el și Chan își cresc copiii pentru a fi cu picioarele pe pământ în ciuda bogăției familiei. „În primul rând, nu le oferim totul. Deci cred că este o piesă importantă. Au treburi.”, a spus Zuckerberg. Maxima (cunoscută sub numele de Max), 4 ani și August, de doi anișori au responsabilități în jurul casei, conform celor povestite de Mark. În mai, Zuckerberg a împărtășit pe Facebook un videoclip cu fiicele sale încărcând mașina de spălat vase.

”Dragă Max,
Mama ta și cu mine nu avem încă cuvintele pentru a descrie speranța pe care ne-o oferi pentru viitor. Noua ta viață este plină de promisiuni și sperăm că vei fi fericită și sănătoasă, astfel încât să poți explora pe deplin. Ne-ai dat deja un motiv să reflectăm asupra lumii în care sperăm că trăiești. Ca toți părinții, vrem să crești într-o lume mai bună decât a noastră azi. În timp ce titlurile se concentrează adesea pe ceea ce nu este în regulă, în multe moduri lumea se îmbunătățește.

Mark Zuckerberg, decizie radicală. De ce și-a lăsat fata fără avere
Mark Zuckerberg, decizie radicală. De ce și-a lăsat fata fără avere

Sănătatea se îmbunătățește. Sărăcia se micșorează. Cunoașterea crește. Oamenii se conectează. Progresul tehnologic în fiecare domeniu înseamnă că viața ta ar trebui să fie dramatic mai bună decât a noastră azi. Vom face partea noastră pentru a face acest lucru, nu numai pentru că te iubim, ci și pentru că avem o responsabilitate morală față de toți copiii din următoarea generație. Credem că toate viețile au o valoare egală și asta include mult mai mulți oameni care vor trăi în generațiile viitoare decât cei care vor trăi astăzi. Societatea noastră are obligația de a investi acum pentru a îmbunătăți viața tuturor celor care vin pe această lume, nu doar a celor deja aici.”, este o parte dins scrisoarea lui Mark Zuckerberg către fiica cea mare, Max.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI