Marius Șumudică, spectacol pe o rețea de socializare. Cum vorbește limba engleză antrenorul de la Malatyaspor VIDEO

Marius Șumudică, spectacol pe o rețea de socializare. Cum vorbește limba engleză antrenorul de la Malatyaspor VIDEO
Marius Șumudică încearcă să se reîmpace cu fanii echipei sale comunicând cu ei prin intermediul unei rețele de socializare

Marius Șumudică, spectacol pe o rețea de socializare. Antrenorul român de la Malatyaspor trece printr-o perioadă dificilă. Echipa are 7 meciuri fără victorie și a ajuns pe penultimul loc în prima ligă din Turcia. Șumudică e contestat puternic de fanii formației sale, așa că a încercat o strategie de împăcare cu ei. Tehnicianul de 50 de ani și-a făcut cont pe o rețea de socializare, deși nu este un fan al acestora.

Marius Șumudică, spectacol pe o rețea de socializare

Marius Șumudică, spectacol pe o rețea de socializare. Antrenorul de la Malatyaspor a fost la un pas să se despartă de gruparea din Turcia. El și-a oferit demisia după partida cu Rizespor, scor 0-1, dar conducerea clubului i-au respins-o. În schimb, fanii îl contestă tot mai virulent, inclusiv prin proteste în stradă, conform Playsport.

Marius Șumudică și echipa sa n-au mai cunoscut victoria în campionat de 7 etape, în care nu au adunat decât 2 puncte. Malatyaspor a ajuns pe penultimul loc în clasament, cu doar 14 puncte, cu 4 mai puțin decât primul care asigură salvarea de la retrogradare.

Marius Șumudică a decis că e momentul să abordeze o altă cale pentru a se reapropria de fanii formației. Deși s-a declarat împotriva rețelelor de socializare, tehnicianul și-a făcut cont pe Twitter. El a făcut primele postări, îndemnând suporterii să creadă în viitorul grupării favorite și, de asemenea, să fie prezenți la meciul de joi, 23 decembrie, contra celor de la Kayserispor.

Cum vorbește limba engleză antrenorul de la Malatyaspor

Marius Șumudică este renumit pentru faptul că vorbește cu presa turcă și la conferințele de presă în limba portugheză. Nu cunoaște limba turcă, iar translatorii turci pe care-i are la dispoziție se pare că nu cunosc româna. În schimb, Șumudică a învățat limba lui Cristiano Ronaldo în cei doi ani în care a activat ca jucător la Maritimo Funchal. Șumi s-a transferat în 1999, după ce a luat titlul cu Rapid, la formația portugheză din Insula Madeira unde a jucat două sezoane.

Marius Șumudică a ales, de această dată, comunicarea în limba engleză. El a făcut primele două postări doar prin mesaje scrise.

„Bună ziua. Iubesc și respect fanii fotbalului, jucătorii și presa. Pentru a putea ține legătura mai ușor, pentru a vă arăta pasiunea și aprecierea mea, am decis să îmi fac acest cont. Toate cele bune!”, a scris antrenorul român la „debutul” său pe Twitter, marți, semnând mesajul cu „Marius”.

El a revenit imediat cu o nouă postare, tot scrisă.

„Pregătim meciul de joi cu Kayserispor. Munca aduce rezultate. Suntem motivați și vrem să-i facem pe oameni fericiți. Noapte bună tuturor!”, a scris Șumudică în următorul mesaj.

„În vară vom fi fericiți”

Spectacolul a început în momentul în care Marius Șumudică a ales să posteze un clip video cu un mesaj adresat fanilor echipei pe care o antrenează. Vizibil stângaci în folosirea aparaturii de înregistrare, dar și în raport cu limba engleză, Marius Șumudică a făcut o postare video memorabilă, cu un accent stricat ce l-ar face invidios și pe Ion Iliescu.

„Mâine (n.r. – joi) este o finală pentru noi. Avem nevoie ca fanii să fie aproape de echipă, de mine, iar împreună vom obține un rezultat foarte bun. Până acum, n-am simțit pe nimeni împotriva mea sau a echipei. Nimeni n-a vorbit rău de Șumudică, de staff sau de jucători.

De aceea am un mare respect pentru suporteri, iar acum vă promit: Nu vă temeți! Veți vedea, suntem pe drumul cel bun, iar Malatya, cu Șumudică antrenor, nu va merge niciodată în liga a doua. Niciodată! Trebuie să credeți în noi, noi vom da tot ce avem mai bun pentru echipă, pentru oraș, pentru fani.

În vară vom fi fericiți pentru că am schimbat fața echipei și vom fi în prima ligă. În sezonul viitor, dacă vom continua împreună, vom avea un sezon mai bun decât acesta. Toate cele bune, vă iubesc și avem nevoie de voi”, a spus Marius Șumudică, după ce s-a chinuit să nimerească exprimarea în limba engleză.

Marius Șumudică a fost suspendat pentru 3 partide după ce a protestat la finalul partidei cu Galatasaray din etapa a 14-a. El și-a ispășit pedeapsa fiind prezent pe banca tehnică la înfrângerea din etapa trecută contra celor de la Rizespor. În 2020, Marius Șumudică a fost declarat „antrenorul anului” în Turcia, după performanțele obșinute pe banca celor de la Gaziantep care acum ocupă locul 14.