Marius Șumudică i-a șocat pe turci. Ce a putut să facă tehnicianul român VIDEO

Marius Șumudică i-a șocat pe turci. Ce a putut să facă tehnicianul român VIDEO
Marius Șumudică se luptă să evite retrogradarea cu Malatyaspor, dar e campion la gesturi sfidătoare

Marius Șumudică i-a șocat pe turci. Tehnicianul român al echipei Malatyaspor se luptă să-și mențină echipa în SuperLig. Echipa lui Șumi este abia pe locul 17, retrogradabil, cu doar 13 puncte adunate după 14 etape. Malatyaspor a învins, greu, într-o partidă din Cupa Turciei, pe Akhisarspor, din liga a treia turcă. M;arius Șumudică a urmărit partida din tribuna oficială, fiind suspendat. Dar și așa a reușit să îi șocheze pe turci prin comportamentul său.

Marius Șumudică i-a șocat pe turci

Marius Șumudică nu-și dezminte renumele de antrenor vulcanic. Tehnicianul de 50 de ani al echipei Malatyaspor încă îi șochează pe turci. Șumudică dansează, se ceartă ca un nebun cu arbitrii, urlă, apoi zâmbește crispat. Tensiunea e mare pentru antrenorul care declara, acum câteva luni, că vrea să preia o echipă cu care să se bată pentru trofee.

Marius Șumudică a ajuns la CFR Cluj, după plecarea lui Edi Iordănescu și părea că visul i se va împlini. Cu ardelenii putea spera la titluri, trofee, firește, din campionatul intern. Doar că „idila” cu ardelenii n-a durat decât vreo 3 luni, Șumudică fiind nevoit să plece din cauza slabului parcurs din cupele europene. El a a fost înlocuit cu Dan Petrescu, care ar putea prelua naționala în scurtă vreme.

El a acceptat oferta turcilor de la Malatyaspor, o echipă, însă, mică, din campionatul Turciei. Dar la fel de nerăbdătoare cu antrenorii când e vorba de rezultate ca și granzii din Istanbul. Șumudică s-a trezit, însă, că trebuie să lupte pentru evitarea retrogradării, nici vorbă de trofee, titluri…

Ce a putut să facă tehnicianul român

Nici aici nu e multă răbdare. Nu mergi bine 4-5 meciuri, se schimbă imediat antrenorul! Desigur, acesta nu este un lucru bun. Dar eu vreau să obţin rezultate bune. Nu vreau să mă bat la retrogradare, ci să termin cât mai sus”, declara Marius Șumudică, conform telekomsport.ro, după una dintre înfrângerile din campionat.

Antrenorul a fost eliminat de arbitru la finalul partidei cu Galatasaray, din etapa trecută a SuperLig, scor 0-0. A primit o suspendare de 3 etape, astfel că următorul meci l-a urmărit din înaltul tribunei oficiale. A fost vorba de partida din Cupa Turciei contra modestei formații Akhisarspor, din liga a 3-a.

Marius Șumudică a avut, ca de obicei, emoții până la final. Elevii său s-au impus cu 3-1, dar abia după prelungiri, când au fost marcate toate cele 4 goluri ale partidei. Camerele televiziunii turce l-au surprins pe Șumudică făcând un gest surprinzător și în contradicție cu regulile din țara sultanilor.

Ca să se mai elibereze de tensiune, la începutul prelungirilor, tehnicianul român n-a ezitat să fumeze în spațiul închis al tribunei oficiale. Șumudică nu părea să fie stresat de ceea ce face, ci de ceea ce se întâmplă pe teren. În următoarea partidă, Malatyaspor o va întâlni, în campionat, pe Konyaspor, luni, 6 decembrie, de la ora 19.00.