Marius Șumudică, dat afară de la CFR Cluj?! Detaliul din contract care îi poate veni de hac

Marius Șumudică, dat afară de la CFR Cluj?! Detaliul din contract care îi poate veni de hac
Marius Șumudică, dat afară de la CFR Cluj?! Detaliul din contract care îi poate veni de hac

Marius Șumudică, dat afară de la CFR Cluj?! Tehnicianul de 50 de ani a făcut declarații impetuoase de la venirea pe banca echipei campioane. Dar rezultatele și, mai ales, jocul echipei, încep să îi dea de gândit patronului Neluțu Varga. Marți seară, CFR Cluj a fost eliminată din Champions League, după un eșec clar, 1-3, la Berna, cu Young Boys.

Marius Șumudică, dat afară de la CFR Cluj?!

Marius Șumudică a venit la CFR Cluj plin de elan și cu mânecile suflecate. Antrenorul de 50 de ani nici nu concepea ca parcursul în cupele europene să nu fie cât mai lung. Despre titlu, acest obiectiv se suînâelege deja la clubul care a cucerit campionatul de 4 ori consecutiv. Dar drumul în Champions League s-a oprit aseară, după înfrângerea clară, 1-3, în fața elvețienilor de la Young Boys Berna. După 1-1 la Cluj, elevii lui Șumudică se pot felicita că au scăpat ieftin cu scorul înregistrat la final.

Jocul echipei lui Marius Șumudică se pare că nu e deloc pe placul patronului Neluțu Varga, scrie ProSport. Publicația susține că Varga ar fi avut numeroase comentarii critice pentru felul în care arată prestațiile campioanei în „mandatul Șumudică”. Chiar și calificările în fața celor de la Borac Banja Luka și Lincoln au fost mult prea chinuite față de nivelul ultramodest al adversarelor. Ceva nu merge la CFR Cluj, iar Șumudică s-ar putea să plătească pentru asta mai devreme decât se aștepta el însuși.

Detaliul din contract care îi poate veni de hac

Marius Șumudică și-a dorit atât de mult să antreneze CFR Cluj încât a acceptat o clauză care se poate întorce împotriva lui. Conform publicației citate, el poate fi dat afară fără nicio compensație financiară dacă CFR Cluj nu ajunge măcar în grupele Europa League. După eșecul de la Berna, clujenii au dat cu piciorul la cel puțin 9 milioane de euro pe care i-ar fi încasat de la UEFA pentru accederea în play-off-ul Champions League.

Acum, clujenii au doar siguranța celor 2,9 milioane de euro, recompensa pentru calificarea în grupele Conference League. Însă, pentru a ajunge în aceeași fază a Europa League, situația e mai complicată. CFR Cluj va juca o „dublă” decisivă cu Steaua Roșie Belgrad. Fosta câștigătoare a Cupei Campionilor cu Miodrag Belodedici în echipă a fost eliminată, la rândul ei, absolut surprinzător, de moldovenii de la Sheriff Tiraspol.

Așa se face că Șumudică va da piept cu sârbii în încercarea de a nu rata obiectivul din contract ce i-ar putea aduce despărțirea de clujeni: grupele Europa League. Accesul în acea fază a celei de-a doua cupe europene ca importanță ar aduce și cel puțin 3,6 milioane de euro în contul ardelenilor. Dar, probabil, și salvarea postului lui Șumudică.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI